Aktywne Wpisy
Angmac +186
Nic mnie bardziej nie bawi niż lizodupy Muska xD
Typ wywalił większość ludzi z firmy, a potem zdał sobie sprawę, że po coś byli zatrudnieni i zaczął ich błagać o powrót. Ba! Wywalił nawet gościa, który przez poprzedni zarząd był oznaczony jako osoba nie do zwolnienia (Haraldur Thorleifsson), ponieważ Twitter przejął jego startup i w przypadku zwolnienia musieliby wypłacić mu ogromne odszkodowanie - gdy Elon dowiedział się o kosztach zaczął publicznie się
Typ wywalił większość ludzi z firmy, a potem zdał sobie sprawę, że po coś byli zatrudnieni i zaczął ich błagać o powrót. Ba! Wywalił nawet gościa, który przez poprzedni zarząd był oznaczony jako osoba nie do zwolnienia (Haraldur Thorleifsson), ponieważ Twitter przejął jego startup i w przypadku zwolnienia musieliby wypłacić mu ogromne odszkodowanie - gdy Elon dowiedział się o kosztach zaczął publicznie się
WielkiNos +94
Wspaniała historia miłości polki z obcokrajowcem opowiedziana oczami jej matki. Można się wzruszyć.
Ale oczywiście Polak musi zawsze wszystko zepsuć.
#p0lka #mokebe #logikaniebieskichpaskow
Ale oczywiście Polak musi zawsze wszystko zepsuć.
#p0lka #mokebe #logikaniebieskichpaskow
Zapraszam do dyskusji.
#antykapitalizm #socjalizm #konfederacja #libertarianizm #bekazlewactwa
i jak to wszystko ma się do prawdziwości lub fałszywości mojej tezy o tym że filozofię studiują jedne z inteligentniejszych jednostek (a bycie liczydłem niekoniecznie)
@prewenaza:
nie wiem czemu tak liżesz dupę filozofom, zwłaszcza filozofom akademickim. mogą sobie mieć wysokie iq,
@Chodtok: Jakieś przykłady z życia na to kuriozalne stwierdzenie? Powiedz mi gdzie ten wolny rynek był praktykowany i kiedy? Potrzeba regulacji wszystkiego u rządzących jest tak silna, że obecnie wszystko jest silnie uregulowane. Stąd rozwarstwienie społeczne, bo regulacje betonują układy i różnice pogłębiają się. Na wolnym rynku rozwarstwienie też może istnieć, bo zależy od wielu czynników,
Ekonomii jako nauki opartej na badaniach empirycznych i modelowaniu matematycznym nie sposób zredukować do miana liczydła i wkuwania regułek prawnych (znaczy możesz,
no i właśnie o tym jest ten wpis że inteligentni ludzie popierają socjalizm
kolega @oczami_kuca zatostował obrazek z sobie tylko znaną intencją (no we nie bądź taki wstydliwy i wyjaśnij nam w końcu co chciałeś nim przekazać ☹️) a ja podjąłm się próby interpretacji tego obrazka
ty się do tej interpretacji przyczepiłeś twierdząc że ludzie lubiący myślenie wcale nie idą na filozofię a ja się z tym twierdzeniem zwyczajnie
nie no wiadomo że jeśli areczkowi nie podoba się płaca w postaci miski ryżu w fabryce smrodu u janusza to może sb zwyczajnie znaleźć pracę u innego janusza (który z jakiegoś powodu postanowi wynagradzać go zdecydowanie lepiej)
może też otworzyć na ulicy stragan z rybami z pobliskiej rzeki (która świetnie sprawdza się jako ujście toksycznych odpadów z
Natomiast ty mylisz pojęcia. Wolny rynek nie oznacza zgody na zatruwanie środowiska. Woda i powietrze to nie są dobra rzadkie, więc reguły rynkowe tu nie zadziałają i potrzebna jest
wracali po latach lub dostawali tytuły
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
@Jah00: a co powstrzyma liderów branży przed sformowaniem kartelu?
@Jah00: chyba wiesz, że to bzdura? Dlaczego mieliby po prostu nie zwalczyć nowego gracza? Kto ich powstrzyma przed nieczystymi zagrywkami?
@Jah00: no tak, wystarczy mieć miliardy dolarów. Troszkę trudniej jest, gdy ich nie posiadasz.
@rybsonk: Jakimi zagrywkami? Nibo co mogliby zrobić? Jeśli coś się opłaca to nie ma takiej siły by powstrzymać ludzi przed zarabianiem, zwłaszcza że jest to uczciwe.
@rybsonk: Na wolnym rynku zawsze jest klasa bogaczy, którzy takie
@Jah00: choćby zmowy cenowe, dumping, przekupstwa