Myślę, że zagraniczne media dopiero się obudzą jutro i zrozumieją co się w tym należącym do NATO kraju położonym na obrzeżach Unii Europejskiej wydarzyło. Ale jedno trzeba oddać PiSowi Za PO to tyle o Polsce się nie gadało za granicą ( ͡°͜ʖ͡°) #media #mediabezwyboru #wolnemedia #bekazpisu #sejm #polska #zalesie
@zero_pokory: "Poland Approves Controversial Law Targeting U.S. Media Giant" Ja #!$%@?ę, jakbym w PRL czytał zagraniczną gazetę o tym jak PZPR próbuje zaszkodzić imperialistom ze Stanów.
@szpongiel: mozesz robic "xD", ale wszyscy ktorzy nie glosuja sa za statusem quo. Gdyby niezdecydowani poszli glosowac, najprawdopodobniej Duda by nie wygral prezydenckich i caly ten cyrk z prawem aborcyjnym/nowym walem/mediami nie mialby miejsca
@zero_pokory: o co chodzi z tą ustawa? Nie bardzo kumam ten polityczny język itd. Napiszę ktoś w prostych słowach o co chodzi i jaki będzie to miało efekt?
@bruhh: to jest metonimia. Kiedy mówimy, że Nixon zbombardował Hanoi, nie mamy na myśli samego Nixona lecącego bombowcem, tylko armię pod jego rządami. Kiedy Downing Street coś robi, nie mamy na myśli ulicy, tylko premiera lub rząd UK. Kiedy autor pisze POLSKA, ma na myśli w tym przypadku rząd. Myślę, że pół świata wie, że w Polsce rząd robi co chce, #!$%@? go obchodzą strajki, demonstracje i nie daje prawa wyboru
@szpongiel to oddaj głos na tego, co i tak nie ma szans i nic na tym nie zyska, masz swoją opcję przeciw
@smierdakow: przecież to też zwiększa niebezpośrednio poparcie dla partii, która wygra. Biorąc udział w wyborach legitymizujesz ten cyrk. Pomyśl, gdyby frekwencja była np. tylko 10%, to jaki niby mandat i realne poparcie miałby wygrany? Niemal żadne.
Polska taka winna :D ale USA, że niesłowne jest i gra sobie z Niemcami w gierki z Rosją na których cierpi cała środkowa i wschodnia Unia w tym Polska to już okej. Owszem nie liczę że rządzący wiedzą co robią, ale w takim przypadku co odwaliło USA z NordS2 jakbym tylko mógł robiłbym jankesom podobne jazdy, dodałbym tylko podpisywanie umów z Chinami na dostawę np. technologii jądrowej do elektrowni (która jest tańsza
Ale jedno trzeba oddać PiSowi
Za PO to tyle o Polsce się nie gadało za granicą ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#media #mediabezwyboru #wolnemedia #bekazpisu #sejm #polska #zalesie
XD
Ja #!$%@?ę, jakbym w PRL czytał zagraniczną gazetę o tym jak PZPR próbuje zaszkodzić imperialistom ze Stanów.
@smierdakow: tylko, że w wyborach parlamentarnych nie ma opcji "przeciw"
Komentarz usunięty przez autora
@smierdakow: przecież to też zwiększa niebezpośrednio poparcie dla partii, która wygra. Biorąc udział w wyborach legitymizujesz ten cyrk. Pomyśl, gdyby frekwencja była np. tylko 10%, to jaki niby mandat i realne poparcie miałby wygrany? Niemal żadne.
Owszem nie liczę że rządzący wiedzą co robią, ale w takim przypadku co odwaliło USA z NordS2 jakbym tylko mógł robiłbym jankesom podobne jazdy, dodałbym tylko podpisywanie umów z Chinami na dostawę np. technologii jądrowej do elektrowni (która jest tańsza