Wpis z mikrobloga

Zaskoczę Cię, ale ludzie pracują. Kiedy mają to robić, jeśli nie wcześnie przed pracą, wieczorem po pracy albo w weekend?

@Phyrexia: no właśnie... ludzie pracują... niech zajmą się tym wtedy gdy ludzie są w pracy lub dadzą tę robotę do pracy komuś kto w godzinach pracy to zrobi

po to bierze się urlop żeby w godzinach pracy zrobić remont lub płaci się ekipie remontowej

jak wracam z pracy to chcę
  • Odpowiedz
@Phyrexia: jak wiele razy trollujesz i piszesz głupoty to tudaj się z tobą w 100% zgadzam. Polaki z chowu klatkowego są oburzone, ze ludzie w okol nich robią coś w swoim mieszkaniu kiedy chcą (wyłączając ciszę nocna) xD

po to bierze się urlop żeby w godzinach pracy zrobić remont lub płaci się ekipie remontowej

@Arachnofob: urlop się bierze po to, żeby odpocząć od pracy a
  • Odpowiedz
urlop się bierze po to, żeby odpocząć od pracy a nie robic remonty

owszem i dlatego ja po pracy chcę odpocząć a nie słuchać borowania ścian, jak ktoś robi remont po pracy to jest s---------m

wyprowadź się w Bieszczady albo do własnego domu.

jak
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 8
@bakobydlak:

mieszkasz w bloku to słuchaj wiertary

Taaa, bo mieszkańcy bloku muszą słuchać dźwięków wykraczających poza normalne użytkowanie tylko dlatego, że mieszkają w bloku, jasne.

Na szczęście policja i sądy mają inne zdanie.
  • Odpowiedz
owszem i dlatego ja po pracy chcę odpocząć a nie słuchać borowania ścian, jak ktoś robi remont po pracy to jest s---------m

@Arachnofob: ale to, ze ty chcesz odpocząć jest widocznie dla sąsiada mniejszym priorytetem od tego co sobie robi w jego mieszkaniu i to nie jest żadne s-----------a tylko kompromis życia między ludźmi. Jak chcesz mieć wieczny spokój zawsze kiedy chcesz to albo opłać sąsiadowi remont albo się wyprowadź
  • Odpowiedz
Niesamowite ile w pod tym wpisem ujawniło się egoistycznych polaczków robaczków xD
Przypominam, że:

Według standardowego regulaminu spółdzielni remonty powinny być przeprowadzane od godziny 8:00 – 20:00.
  • Odpowiedz
@holymotherearth: Zaskoczę Cię, ale ludzie pracują. Kiedy mają to robić, jeśli nie wcześnie przed pracą, wieczorem po pracy albo w weekend?

@Phyrexia: mają nie być dziadami-januszami i jak cywilizowany biały człowiek wynająć ekipę, a nie samemu się miesiącami babrać z gównem, które ekpia w tydzień ogarnie?
  • Odpowiedz
równie dobrze można nazwa s------------m uniemożliwienie saisiadowi robienia remontu

@januszdoe: a niech robią

w godzinach pracy mogą wziąć urlop i go zrobić, albo zatrudnić kogoś kto zrobi go za nich, ale po pracy chcę odpocząć a nie słuchać remontu
  • Odpowiedz
@holymotherearth: Niestety w Polsce jest dramat w kontekście jakiegoś wzajemnego szacunku w blokach i jest dużo gorzej niż było kiedyś. Wydaje mi się że to ogromny najazd niewychowanych korposzczurow ze wsi i miasteczek spotęgował problem. Jak już ma te dwa pokoje w kredycie to jest królem na włościach, a sąsiadów to tam j---ć.
  • Odpowiedz
@Kleki_Petra: czemu nie kupisz domu?

@gremliny_atakujom: Uwielbiam takie rozumowanie. Ktoś hałasuje w dziwnych porach (to samo jest przy narzekaniu na głośne psy, wiecznie drące mordy dzieci etc.) ale to inni mają się dostosowywać, wyprowadzać. Mieszkanie w bloku to też obowiązek bycia możliwie nieuciążliwym przez remontującego, więc ze zwykłej ludzkiej kultury powinien przynajmniej do 8 poczekać. Jakby ktoś mi stawiał klocka na wycieraczkę co rano, to też "dlaczego sobie
  • Odpowiedz
@FrasierCrane: mam wynajmować ekipę, jak chcę sobie powiesić karnisz albo hamak w pokoju?
Jak nie możesz znieść wywiercenia przez sąsiada czterech dziur w ścianie raz na k---a rok, to może trzeba pomyśleć nad domem wolnostojącym.

Jak wezmę sobie wolne, żeby wiercić o 14 w tygodniu, a nie w weekend czy przed/po pracy, to znajdzie się malkontent, co odsypia nockę, co ma urlop albo co pracuje na homeoffice.
  • Odpowiedz