Aktywne Wpisy

hellyea +137

ArnoldZboczek +62
🔴 Breaking news: posiadacze amerykańskich akcji, nie będący obywatelami USA, zapłacą dodatkowy, 20% podatek, który będzie musiał być pobrany przez brokera przy sprzedaży akcji i odprowadzany na rzecz amerykańskiego IRS. Rozwiązanie ma na celu ograniczenie spekulacji przez zagraniczne podmioty na amerykańskiej giełdzie (╭☞σ ͜ʖσ)╭☞
#trump #gielda #usa
#trump #gielda #usa

źródło: donald_trump_1485172638
Pobierz
źródło: comment_16285734116jOtVbbbKHN8g6UZWGQRA4.jpg
Pobierz@Kleki_Petra: o polak co na urlopie rment robi xD
@Phyrexia: no właśnie... ludzie pracują... niech zajmą się tym wtedy gdy ludzie są w pracy lub dadzą tę robotę do pracy komuś kto w godzinach pracy to zrobi
po to bierze się urlop żeby w godzinach pracy zrobić remont lub płaci się ekipie remontowej
jak wracam z pracy to chcę
@Arachnofob: urlop się bierze po to, żeby odpocząć od pracy a
owszem i dlatego ja po pracy chcę odpocząć a nie słuchać borowania ścian, jak ktoś robi remont po pracy to jest s---------m
jak
Typowy Polak, to typowy Polak. Ktoś musi urlop marnować, bo jaśnie pan chce mieć harmonijną ciszę najlepiej z ćwierkaniem sikorek na młodej brzózce.... w bloku.
źródło: comment_1628587301Ev0jY3s3q4IAKxHzOVbIu1.jpg
PobierzTaaa, bo mieszkańcy bloku muszą słuchać dźwięków wykraczających poza normalne użytkowanie tylko dlatego, że mieszkają w bloku, jasne.
Na szczęście policja i sądy mają inne zdanie.
@Arachnofob: ale to, ze ty chcesz odpocząć jest widocznie dla sąsiada mniejszym priorytetem od tego co sobie robi w jego mieszkaniu i to nie jest żadne s-----------a tylko kompromis życia między ludźmi. Jak chcesz mieć wieczny spokój zawsze kiedy chcesz to albo opłać sąsiadowi remont albo się wyprowadź
Przypominam, że:
@Phyrexia: mają nie być dziadami-januszami i jak cywilizowany biały człowiek wynająć ekipę, a nie samemu się miesiącami babrać z gównem, które ekpia w tydzień ogarnie?
Po co ktoś, kto nadaje się do mieszkania w pustelni, pakuje się do życia w społeczności, to ja nie wiem
@januszdoe: a niech robią
w godzinach pracy mogą wziąć urlop i go zrobić, albo zatrudnić kogoś kto zrobi go za nich, ale po pracy chcę odpocząć a nie słuchać remontu
Komentarz usunięty przez autora
@gremliny_atakujom: Uwielbiam takie rozumowanie. Ktoś hałasuje w dziwnych porach (to samo jest przy narzekaniu na głośne psy, wiecznie drące mordy dzieci etc.) ale to inni mają się dostosowywać, wyprowadzać. Mieszkanie w bloku to też obowiązek bycia możliwie nieuciążliwym przez remontującego, więc ze zwykłej ludzkiej kultury powinien przynajmniej do 8 poczekać. Jakby ktoś mi stawiał klocka na wycieraczkę co rano, to też "dlaczego sobie
Jak nie możesz znieść wywiercenia przez sąsiada czterech dziur w ścianie raz na k---a rok, to może trzeba pomyśleć nad domem wolnostojącym.
Jak wezmę sobie wolne, żeby wiercić o 14 w tygodniu, a nie w weekend czy przed/po pracy, to znajdzie się malkontent, co odsypia nockę, co ma urlop albo co pracuje na homeoffice.