Wpis z mikrobloga

Już nie wiem czym się golić. Mach 3 pasowało, ale w sumie drogie (nie podróbki z allegro) i dokładność to 7/10. Patrzę na Blue 3, taniej, a wygląda podobnie. ##!$%@? pociąłem się tym gównem. Proglide - drogie i gorsze od Mach 3. Wilkinson z wymiennymi, między Mach 3, a Blue 3. Próbowałem też maszynkami na żyletki, to nigdy w życiu nie miałem tak pociętego ryja. Wytrzymałem miesiąc czasu.

#golenie
  • 17
  • Odpowiedz
@Sekularyzacja: nie tnie na gładko. To już lepiej zwykły trymer bo onebmade ma drogie wkłady.
I tak jak @johnsmith0 napisał, elektryk. Miałem ten sam problem z ryjcem i po przejściu na elektryka problem zniknął. Mam Brauna 5 i we wrześniu minie dwa lata i wkład jeszcze nie wymieniany, golę się 2x w tygodniu.
  • Odpowiedz
@Sekularyzacja: Chętnie poczytam odpowiedzi. Ja do rączki Fusion Power (którą mam od ponad 12lat) używam Proshield od niedawna, a wcześniej Proglide, ale 80-90zł w Rossmannie lub Hebe za 4szt. to trochę przegięcie. Ogólnie to poza ceną jestem zadowolony.
  • Odpowiedz
@FidoRS: proglide ma za gęsto napakowane ostrza według mnie, goli mniej dokładnie od mach 3, droższe i trudniejsze w umyciu

Ja dzisiaj właśnie byłem w rossmann w celu kupienia wkładów do Mach 3, ale jak 8 wkładów za 90zł to głupio wybrałem Blue 3 za 30zł xD ;/ kurde
Chciałem zamówić w allegro, ale dobrze, że dali te opinie. Wszędzie ludzie piszą, że podróbki sprzedają.
  • Odpowiedz
@Sekularyzacja: Widziałem wczoraj w Actionie wkłady do Mach 3 i się zdziwiłem, że to jeszcze jest na rynku. Chyba była to pierwsza moja maszynka jak dorastałem. Teraz nie wykluczam przejścia na nie po twojej odpowiedzi.
  • Odpowiedz
@Sekularyzacja: Gdzie tam "oneblade". Normalny taki z trzema "kółkami". Golę się codziennie bo wystarczy na sucho przelecieć w 5 min, maszynka wytrzymuje co ok. 3 lata może nawet do 5 bez tępienia się noży. Skóra musi się przyzwyczaić przez pierwszy tydzień, ale potem jest super. Lepiej się golić codziennie, bo krótkie dużo szybciej idą.
  • Odpowiedz
O to to, takie właśnie. W moim doświadczeniu lepiej golić na sucho, i szczoteczką przeczyścić noże raz na 2-4 tyg (ale to zależy od twardości zarostu). Może skórę trochę podrażniać, i najlepiej golić przed prysznicem. Ale to wszystko zależy indywidualnie. Bateria trzyma chyba z tydzień co najmniej, przy codziennym goleniu.
  • Odpowiedz
@Sekularyzacja: Żaden elektryk nie ma prawa ogolić cię na zero. No chyba, że zerwiesz te siateczki czy co tam jest, żeby ostrza bezpośrednio jechały Ci po twarzy.
  • Odpowiedz