Wpis z mikrobloga

@aroaro1993: zależy co. Taki kurczaczek krojony to 5-10 minut i ugotowany. Dalej to już się suszy. Ale wołowina będzie sobie tak dochodzić i będzie lepsza. Dużo rzeczy jak tak zostawisz i przykryjesz to wciągnie trochę wilgoci i będzie lepsze.
  • Odpowiedz
@AliNilA: makaron to wrzucasz do wody, czekasz aż się zagotuje i wyłączasz. Pod przykryciem w czasie z opakowania wychodzi perfecto, a nie wykipi. A tutaj raczej chodzi o to, że sałatka jarzynowa smakuje najlepiej jak już warzywka zassą majonez i przyprawy, a kasza z krupniku przejdzie wywarem, a do tego potrzeba nocki w lodówce :)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@aroaro1993: masz mądrego ojca. Jak planujesz gotować mięso, to możesz wcześniej zamarynować w przyprawach i zostawić na parę godzin... Gwarantuje 100 Punktów do zajebistości.... Tylko Boże b--ń nie dodawaj soli przy marynowaniu, bo wyjdzie podeszwa.
  • Odpowiedz
@aroaro1993: Tofu, mięso zostawiasz je na jakiś czas w marynacie właśnie po to, żeby się przegryzło.

Jak sąsiad zalewa piętro wyżej, to też od razu nie kapie, tylko najpierw woda się przegryza z betonem.
  • Odpowiedz