Wpis z mikrobloga

@vieniasn: mam jeszcze odłożone na garaż blaszany (3.5k) i ewentualne naprawy (2k). Pierwszy samochód nie chce żeby był bardzo drogi, ale ten mi się podoba akurat ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Pajonkek: garaż jak jest to spoko, fajnie można wiele rzeczy porobić (tylko nie w blaszaku latem/zimą). Ale jak nie ma to specjalnie nie musisz go ogarniać

Nie ściągałbym 3k z budżetu na pierwsze auto by kupić blaszak, tylko kupił lepsze auto. Z moich fur mało które garażowałem i nigdy nie miałem z tym problemu. Nawet 335i trzymam na parkingu

trzeba chronić przed gradobiciem albo deszczem (po nim będzie jeszcze więcej
  • Odpowiedz
@Pajonkek: blaszany garaż powoduje gromadzenie się całej wilgoci wewnątrz co przyśpiesza znacząco gnicie blacharki oraz problemy z układami wentylacji poprzez przyśpieszenie rozwoju grzybów. Spowodowane jest to brakiem jakiejkolwiek wentylacji w takim rodzaju garaży. Lepszym wyborem w przypadku możliwości postawienia normalnego budynku garażowego jest otwarta wiata.
  • Odpowiedz
@Pajonkek: C4 na pewno jest sensowniejsze niż nastoletnia klasa premium w tym budżecie

W żadne jeszcze starsze A4/A6/A8 na pewno bym się nie pchał, bo mimo że da się kupić to już tylko skarbony
  • Odpowiedz
@ptasiek2: Pewnie cenowo taka wiata wyszła by podobnie. Z tą wilgocią to racja, w te upały było by tam jak w saunie.
@Atreyu: na razie tylko rozglądam się, może jeszcze wyjdzie że kupię seicento ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Sudo_exit: jeździłem 3dzrzwiowym jako pasażer, nie wygodnie się wsiada do tyłu, brak możliwości uchylenia okna. Jak bym chciał kogoś zgarnąć z przystanku i jechałbym z kimś obok to cały manewr zajął by więcej czasu.
  • Odpowiedz
@Sudo_exit: jak będę miał 5 drzwiowy to pewnie rzadko kiedy znajdzie się pasażer na tył, ale jak kupię 3 drzwiowy to będę miał co raz 2 osoby do podwiezienia. Wolałbym już nawet citroena C4 z 5 drzwiami niż a3 8p z 3. Jeszcze jestem w toku rozważania, ale tego raczej nie zmienię
  • Odpowiedz