Wpis z mikrobloga

#katowice #wypadek

Dowiedziałem się dzisiaj, że jestem sadystą i mordercą bo śmiem twierdzić, że kobieta sama jest sobie winna ponieważ powinna zwyczajnie uważać i co najważniejsze myśleć

Bierze udział w jakiejś patologicznej przepychance, w której mogła zostać zadzgana albo przynajmniej pobita, normalny człowiek unika takich sytuacji a na pewno nie dołącza, żeby uspokoić bo to się jeszcze nigdy nikomu nie udało a po drugie to stoi metr przed pojazdem z zapalonym silnikiem na środku jezdni przecież nie można pod maskę spojrzeć z zapalonym silnikiem bez kierowcy a ona biega przed autobusem na środku drogi.

Nie usprawiedliwiam tu w żaden sposób kierowcy. Sąd go osadzi ale ludzie bądźmy poważni i nie róbmy nagle z niej bohaterki jak z Floyda.
JestemStudentemPrawa - #katowice #wypadek

Dowiedziałem się dzisiaj, że jestem sady...

źródło: comment_1627801635z5khzh13GJooF5q96gcgzb.jpg

Pobierz
  • 142
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Der_Liebhaber_der_Lebkuchen: Nie są. To są skorumpowani politycy wybrani przez część najemców. Jak napisałem wcześniej, jest to specyficzna korporacja. Ale nieprzestrzeganie zasad przez osoby trzecie nijak nie mają się do tego, o czym rozmawiamy. No ale skoro robisz ten błąd logiczny po raz drugi, to najwyraźniej skończyły się argumenty.

Co ciekawe, to dyskutowałem z innymi libertarianami o tym. Oni przynajmniej potrafili podać jakieś sensowne. Na przykład, dlaczego mamy uznać Rzeczpospolitą Polskę
  • Odpowiedz
@Der_Liebhaber_der_Lebkuchen: Fakt, źle to ująłem. Mam nadzieje, że teraz się do tego odniesiesz, bo pisze ten argument po raz trzeci. Korupcja, morderstwa są zakazane. To, że ktoś sobie kradnie i przepycha ustawy wbrew prawu, nie wpływa na to czym są podatki.

To słuszne pytanie. Lecz dlaczego mam płacić na cudze potrzeby, kiedy do tego się nie zobowiązywałem?

Bo takie są warunki najmu? Jeśli tutaj mieszkasz, to do tego się zobowiązujesz.
  • Odpowiedz
@Der_Liebhaber_der_Lebkuchen: Podatki, które są pobierane na podstawie umowy właściciel-najemca nie są kradzieżą. Gdybym ktoś Cię zmuszał do wynajmowania domu, to co innego.

Jeśli jestem właścicielem domu w tym kraju, to nie wynajmuję go od zbiorowości

Jesteś właścicielem domu i działki znajdującego się na terytorium Polski. Czyli jesteś właścicielem na określonych warunkach. Czyli tak naprawdę nie jesteś. No wiesz. Coś jak książę York jest właścicielem księstwa York, ale jest poddany królowi
  • Odpowiedz
jaka była błedna decyzja? że sobie na impreze poszła? wraca z imprezy, była jakaś bójka, chciała pomóc i uspokoić ludzi. Zrobiła błąd, mogła się przyglądać.

@alverini: oczywiście, że to nie jest jej wina tylko całkiem wina kierowcy. Ale sam piszesz

jaka była błedna decyzja?

Zrobiła błąd, mogła
  • Odpowiedz
@JimNH777: no dobrze, być może była patolą. być może nie powinna wychodzić na całonocne imprezy (chociaz istenieje coś takiego jak opiekunka czy babcia żeby pomogła), ja to wszystko rozumiem. Nie powinna się w--------ć na ulice. Ale powiedz mi, w tej tragedii jakie ma znaczenie czy była patologią czy nie? czy powinna tam być czy powinna spać z dziećmi w domu według twojego czy mojego kodeksu moralnego?
  • Odpowiedz