Aktywne Wpisy

Codon +23
#gielda Tak, jak obiecałem, wrzucam top 5 akcji w Ameryce z niezrealizowanym zyskiem, wartości w USD. Tickerów chyba nie trzeba nikomu objaśniać :)
Większość z tych 5 już kilka razy zrealizowałem dla celów podatkowych (sprzedałem i zaraz potem kupiłem, żeby zapłacić podatki z bieżącej kasy z IT, zamiast sprzedawać akcje do zapłaty podatku).
Jakby ktoś był zainteresowany czemu, kiedy i za ile je kupiłem - dajcie znać, rozpisze się szerzej.
Większość z tych 5 już kilka razy zrealizowałem dla celów podatkowych (sprzedałem i zaraz potem kupiłem, żeby zapłacić podatki z bieżącej kasy z IT, zamiast sprzedawać akcje do zapłaty podatku).
Jakby ktoś był zainteresowany czemu, kiedy i za ile je kupiłem - dajcie znać, rozpisze się szerzej.
źródło: 1000008310
Pobierz
annlupin +21
co tam uwas
źródło: annlupin7776543
Pobierz

Źródła: FA | e621
Nie chcesz widzieć takich postów? Dodaj #furry #sfur #gfur #hfur #ifur i #futrowpis na #czarnolisto
tutaj prawidłowo umieszczona poduszka łapy, na obrazku powiązanym
Poduszki u łap stanowią amortyzację dla kości. Zapobiegają powstawaniu kontuzji i urazom. Poduszki zabezpieczają przed ślizganiem się, dzięki czemu kroki są stabilne.
źródło: comment_1627580288ODZGmmXouPRLvpZZX7hErz.jpg
Pobierzswoją drogą autor chyba nie wiedział co rysuje bo to zarys ludzkiej stopy z doklejonymi poduszkami
miała by problem z chodzeniem. masz podniesienie stopy o 1-2 cm co zaskutkowałoby wykrzywionymi nogami na starość bo cały ciężar ciała zamiast prosto latałby na boki
jedynym sensownym wytłumaczeniem jest chyba to że ta postać tak chodzi z nogami w tej pozycji - wtedy poduszki robią za dodatkowe oparcie kości palców. Ale wtedy
gdzie umieścić ogon oraz jak całość zgrać z innymi otworami ( ͡° ͜ʖ ͡°)
ewolucyjnie, gdyby krokodyl nagle zaczął chodzić na dwóch nogach to albo jak u kangura albo z każdą kolejną generacją ogon by stopniowo zanikał. nawet ludzie mają kość ogonową więc..
źródło: comment_1627581767H37q8SLMeHsn8O7kqAXYeX.jpg
Pobierzchyba istniały przypadki ze u człowieka w wyniku wad powstał ogon ale nie wygląda tak jak chciało by się zeby wyglądał
https://youtu.be/29z90cdTN4k?t=192