Wpis z mikrobloga

Zapraszam do mrówczego świata #xerxesmrowki ( ͡° ͜ʖ ͡° )*:
#carebaradiversa otrzymaly dzis na obiad pierś z kurczaka ;D nie wiem ile tego bylo bo nie ważylem. Karmienie karaczanami ma swoje minusy - jeśli codziennie dostają kilkanascie sztuk a każda ma 4 skrzydła to po kilkunastu dniach jest generalnie spory burdel:/
Dlatego w imie walki z wszechobecnym balaganem dostaly cos co nie spowoduje powstania dodatkowych śmieci.
Staram się im czyścić arene na bieżąco ale sa tak bardzo agresywne że wystarczy zapach mojej reki w arenie i wpadaja w szal:/

#terrarystyka
#mrowki
#formikarium
  • 4
  • Odpowiedz
@PWRXerXes: to jest cały jeden płat piersi czy odkroiłeś?

A po drugie, nie masz patentu jak np pszczelarze żeby zamaskować swój zapach lub je "ogłupić" na moment?

Czy to raczej kwestia tego że masz je w mieszkaniu i nie chcesz robić zasłony dymnej ;)
  • Odpowiedz
@Rad-X: nie caly, co Ty xp ten kawalek ma chyba jakies 7cm długości na oko. Plus minus.

Zaslona dymna odpedza pszczoly ale nie wiem jak reaguja mrowki:/ a co wazniejsze i co sam zauwazyles - w pokoju to raczej lipa :p
Myślę tez ze gdyby dostaly druga taka arene 30x60 to by bylo z nimi prosciej i chyba predzej czy pozniej sie to stanie
  • Odpowiedz