Aktywne Wpisy
Wattson +270
Coraz niebezpieczniej robi się na ulicach miast, ludzie narodowości polskiej chodzą po ulicy i dźgają przypadkowych przechodniów. W przyszłych wyborach mam zamiar zagłosować na partię, która wyrzuci tych wszystkich Polaków z Polski.
#neuropa #bekazprawakow #bekazkonfederacji #bekazkuca
#neuropa #bekazprawakow #bekazkonfederacji #bekazkuca
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Jechałem Prosiakiem 911 i akurat w korku jechała duża policja na sygnale. Stałem na prawym pasie i dojechałem maksymalnie do krawężnika, który był dość wysoki, a za nim była trawa. Wszystkie samochody przede mną i za mną wjechały na krawężnik. Ja nie wjechałem. Przez policje zostałem wyzwany przez okno, a przez wszystkich dookoła obrzucony pogardliwym spojrzeniem.
Teraz pytanie, czy miałem obowiązek wjechać na krawężnik, ryzykować uszkodzenie felgi, dokładki zderzaka w imie dobrego obywatela? Czy za takie coś mogę dostać mandat?
#samochody #motoryzacja #polskiedrogi #kiciochpyta
@30062018:
nie, spójrz w przepisy co mówią na temat takiej sytuacji
@30062018: Nie tylko nie ma takiego obowiązku, ale wręcz nie masz do tego prawa. Jazda po trawniku jest wykroczeniem wg art. 144. § 1. kodeksu wykroczeń. Pamiętaj, że wg. PoRD pojazd uprzywilejowany może nie stosować się do zasad ruchu drogowego, ale pojazd przepuszczający pojazd uprzywilejowany wciąż