Wpis z mikrobloga

@sssabae

nie ważne ile będzie miejsca w przeznaczonej dla nich przestrzeni, te robaki i tak zaparkują na terenie zielonym, chodniku, ścieżce rowerowej

Parkują na ścieżkach rowerowych bo może jezdnia jest nierówna. Wiesz jak niewygodnie się parkuje na nierównej drodze autem sportowym?
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Zenwalk: a zauważyłeś auto stojące po drugiej stronie na pasie dla rowerów? Rowerzyści zawsze najgorsi a na wykroczenia kierowców inni kierowcy są ślepi.

@Jpek: gdzie? Chyba nie mówisz o tym aucie zaparkowanym na trawie, które nawet nie dotyka kołem tej trasy dla robakow? I które najprawdopodobniej jest nawet zaparkowane czyli nie uczestniczy na ten moment w ruchu i prawdopodobieństwo, że coś zrobi temu rowerzyście jest małe? Fakt pewnie sie i
@Jpek: To jest tak samo jak z motocyklistami, hulajnogami itp. Tym czym wykopki jak @Zenwalk nie jeżdżą, to hejtują jak tylko się da, wykroczeń tworzonych przez kierowców samochodów to starają się jak najbardziej nie zauważać. I nie ważne, że wszystkie grupy mają swoje czarne owce, swoją grupę jak najmniej atakować.
@Zenwalk > @Jpek: nie ważne jak szeroki będzie pas dla rowerów, to te robaki i tak będą jeździć jak najbliżej aut mogą Popełniasz błąd logiczny, ten rowerzysta stara się na SWOIM pasie ominąć jak najdalej auto stające na pasie zieleni. Gdzie widzisz auto którego blisko próbuje się trzymać rowerzysta?
#!$%@? mnie strzela jak czytam te wysrywuy pedalarzy w obcisłych spodenkach...
Ścieżka rowerowa z kostki? Zła bo jego kolareczka po tym nie pojedzie.
Ścieżka rowerowa jak na zdjęciu? Matko bosko jakie to śliskie.
Jeżdżę rowerem w sezonie letnim praktycznie codziennie do pracy 10km i czy to droga rowerowa czy asfalt czy polna ścieżka nie mam problemu z warunkami na drodze...
Tak powinna wyglądać infrastruktura rowerowa.

@Jpek: nie tak nie powinna wyglądać infrastruktura rowerowa. Polecam zobaczyć jak to wygląda w Holandii (choćby na Street View)

zauważ tutaj, że auta nie mają nawet centymetra pobocza, więc duże tiry zajmujące prawie cały pas będą cię mijać z odległością 50 centymetrów a w razie gdy ktoś wyjedzie na trzeciego i któreś z aut zacznie uciekać to zabije rowerzystę. Infrastruktura rowerowa nie powinna być budowana na
Pobierz L.....t - > Tak powinna wyglądać infrastruktura rowerowa.

@Jpek: nie tak nie powin...
źródło: comment_1627213162q6CAtEVCGgu7YBXR20tEK2.jpg
nie ważne jak szeroki będzie pas dla rowerów, to te robaki i tak będą jeździć jak najbliżej aut mogą

@Zenwalk: widać, że zachowuje odstęp przy omijaniu auta, ale lepiej się dopieprzyć i jeszcze ktoś to plusuje xD
widać kto zachowuje odległość przy omijaniu/wyprzedzaniu, a kto nie xDD

@Jpek: ścieżka rowerowa? ano tak, ten różowy pasek, hehehe, przecież jak się zatrzymam na 5 minut, to rowerzysta może mnie ominąć, nikomu nie
via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
@LuxEtClamabunt: poza miastem zgadzam się, ale w mieście nie ma miejsca na takie rzeczy. Pas dla rowerów powinien być częścią jezdni a nie chodnika. Zdjęcie które wkleiłem może nie wygląda ale jest w mieście. ;)

Żeby każda krajowka miała taką drogę dla rowerów, którą pokazałeś to byłoby pięknie.