Aktywne Wpisy
koala667 +195
Belgia 2024, kiedyś kraj z wysokim poziomem życia a dzisiaj są na dobrej drodze do stania się islamskim kalifatem ¯\(ツ)/¯
#imigranci #belgia #europa #bekazlewactwa #4konserwy
#imigranci #belgia #europa #bekazlewactwa #4konserwy
4mmc-enjoyer +5
Jaki najlepszy benefit mieliście w swoim korpo (nie mówię tu o jakichś historiach z dupy, które podsłuchaliście, tylko że faktycznie tak było)?
Nie chodzi mi tu o podwyżki czy inne hajsy pod ladą.
Na pewno nie zajmę miejsca na podium, ale w jednej firmie co tydzień dostawałeś 2h - mogłeś wyjść wcześniej w piątek, bądź przez miesiąc uzbierać po prostu dodatkowy jeden dzień wolny od pracy.
#pracait #praca #programowanie #programista15k
Nie chodzi mi tu o podwyżki czy inne hajsy pod ladą.
Na pewno nie zajmę miejsca na podium, ale w jednej firmie co tydzień dostawałeś 2h - mogłeś wyjść wcześniej w piątek, bądź przez miesiąc uzbierać po prostu dodatkowy jeden dzień wolny od pracy.
#pracait #praca #programowanie #programista15k
Czy tylko ja mam wrażenie, że w kwestii projektowania graficznego filozofia "mniej to więcej" zaszła jednak nieco za daleko?
Że tak jakby w kwestii tego loga-wyróżnika artyści-projektanci idą ostatnimi czasy za bardzo na łatwiznę?
Coraz częściej spotyka się nowe loga nieco za bardzo uproszczone. Ubogo-chromatyczne jak i zawierające jedynie skróty, akronimy od nazw. Jakby "wykastrowane" od dawnego "przesłania" czy czegoś z czym można byłoby je powiązać.
Są takie marki, firmy czy instytucje, gdzie rzeczywiście może być trudniej znaleźć obrazkowy wizerunek czegoś dokładnie z nią związanego. Czegoś dla niej charakterystycznego. Wtedy sama "napisówka" wydaje się być optymalna.
Z drugiej strony są też takie, gdzie jest to łatwe i stabilne w uwarunkowaniach jak np. 5 złączonych okręgów IO. W niektórych aż prosi się o dołączenie jakiś dodatkowych symboli, piktografów, z którymi poza "gołą" nazwą można zawiesić oko.
Czy wręcz na pierwszy rzut oka rozpoznać o co chodzi (szczególnie przy konieczności szybkiego reagowania czy np. przeglądania tekstu w języku którym dobrze się nie włada).
Idealnym tego kontr-przykładem są chociażby europejskie standardy pionowych oznakowań drogowych.
#piekloperfekcjonistow #grafika #logo #logaboners #sztukauzytkowa #sztuka #rozkminy #spostrzegawczosc10na10
Rozwala mnie za to bylejakość loga Budimex.
A już "hitem" jest dla mnie zmiana loga Capgemini
@panato:
( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°)
Kiedyś jak się przypatrzyłem tym wywalonym blachom-tablicom-wizytówkom na wejściu to dostrzegłem, że te brązy i ich logo przypomina żywcem jakąś filię amerykańskiej agencji federalnej.
Ktoś miał fantazję i doradcom świadczącym
Ewentualnie znaczkiem instytucji czy godłem w nagłówku ( ͡º ͜ʖ͡º)