Wpis z mikrobloga

Kupiłem 70mai, podpiąłem kita, ustawiam czułość trybu parkingowego na najwyższą bije bo szybie i nie odpala nagrywania. Musze dość mocno uderzyć w kamerkę jak siedzę w aucie żeby włączyła nagrywanie. Możliwe że coś źle podpiąłem/podłączyłem? Jak wyciągam kluczyk to po 5min mówi że przejdzie w tryb parkingowy po tym czasie. Ustawiałem już że ma się nie wyłączać. Wyłączać po 20 minutach. Miał ktoś podobny problem?
#wideorejestrator #70mai
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@marcinka: Ustaw na najmniejszą i zobacz czy będzie ok. Czasami jest tak że debile z dev źle napisali przy tłumaczeniu i jest odwrotnie. Czy zaktualizowałeś kamerę do ostatniego softu?
  • Odpowiedz
  • 0
@airflame spróbuję. Myślalem o tym że jest źle tłumaczenie na polski.
@aktywnymaz kolega który ma wersja wcześniejszą ta po angielsku w miarę sprawnie dziala. Pomijając że jak uderzysz to trochę mina zanim włączy się kamerowanie więc tak jakby na nic to :F
  • Odpowiedz
@marcinka: udało się rozwiązać ten problem? Ja podpiąłem swoją pod tablicę bezpieczników, na mierniku wszędzie napięcie jest prawidłowe, kamera włącza się na zapłon, ale wyłącza kiedy wyłączam silnik. W tryb parkingowy wydaje się nie wchodzić wcale, bo jak uderzam w nadwozię i bujam autem to nic się nie nagrywa. W opcjach włączyłem wysoką czułość trybu parkingowego i nic.
  • Odpowiedz
  • 1
@Xiarsky jakos samo się naprawiło, ale to nie tak że jest czule. Podczas jazdy wjadę w dziurę to nagrywa, jak uderzę w auto wyłączone to mi powie ale nie jest to jakiś super. Olałem temat, a nagrywanie w trakcie jazdy mi starczy. I tak jak uderzysz to trochę minie zanim zacznie nagrywać więc i tak momentu kolizji nie uchwyci
  • Odpowiedz