@wybacz: to podalem dla ukazania jak pracowac z portalem. Jesli chodzi Ci o samo trzymanie componentu w state to w tym przypadku chcesz miec elastyczny modal ktory Ci wyswietli w sumie cokolwiek sobie zapragniesz wiec nie unikniesz w tym przypadku trzymania tego w state. Inna kwestia po co tworzyc taki modal
zeby oszczedac kod, bo inaczej bym musial w kazdym komponencie ktory uzywa modala deklerowac jakas zmienna, ktora zarzadza tym lokalnym modalem i to jest chyba jedyna opcja, jezeli nie chce trzymac komponentu w state i dodatkowo chce moc przekazywac propsy do tego komponentu zeby mi typescript
mam cos takiego, ale przeczytalem ze nie powinno sie trzymac komponentow w state, jak to inaczej zrobic? czy moze zostawic tak?
#react #javascript
tylko ze on robi to samo co ja, tez laduje komponent do stanu
zeby oszczedac kod, bo inaczej bym musial w kazdym komponencie ktory uzywa modala deklerowac jakas zmienna, ktora zarzadza tym lokalnym modalem i to jest chyba jedyna opcja, jezeli nie chce trzymac komponentu w state i dodatkowo chce moc przekazywac propsy do tego komponentu zeby mi typescript