Wpis z mikrobloga

A jak szwedzi wypadli na tle innych krajow skandynawskich w ktorych wprowadzono lockdown?

@repro5: not great not terrible. Patrząc na to, że nie mieli lockdownu to jednak uważam, że całkiem nieźle. Jedynie ~8k więcej zgonów w porównaniu do swojej średniej rocznej.
  • Odpowiedz
To nie Ty już wielokrotnie twierdziłeś, że wszyscy p------ą o covidzie, a Ciebie to zupełnie nie interesuje? A co chwilę masz sraczkę na tagu #koronawirus albo pod jakimiś szurowskimi wpisami XD

@AvantaR: muszę przyznać, że to silniejsze ode mnie. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

No i jednak trochę mnie zaczyna w------ć świat do jakiego doprowadzili panikarze.
  • Odpowiedz
Na jakke kraje skandynawskie patrzyles? Bo ja widzialem kolosalna roznice.

@repro5: patrzyłem. Ale dlaczego porównywać tylko do krajów skandynawskich? Idąc tym tokiem rozumowania to UK do Polski też nie powinniśmy porównywać.
  • Odpowiedz
zagraj sobie w plague inc jak świat wynajęcie szczepionkę na chorobę to w każdym kraju już ludzie nie umierają

@herejon: a no ok, gierka metaforą prawdziwego świata.
  • Odpowiedz
@Krupier: Aktualnie to szczerze mówiąc o pandemii to głównie na vikop.eru slyszę, właśnie przez wynurzenia takich delikwentów, którzy "covidem się nie interesują" jak ty.
  • Odpowiedz
@AvantaR: a tu muszę ci przyznać rację. W realu, przynajmniej w moim kręgu znajomych, nikt się tym już jakoś szczególnie nie przejmuje, nikt nikogo nie pyta czy jest szczepiony (no k---a szanujmy się xD), wszyscy staramy się dobrze bawić itp.

Ale jednak mam z tyłu głowy, że jednak ta histeria dalej się na świecie kręci, co chwila docierają do mnie newsy o nowych chorych wręcz pomysłach segregacji ludzi itp. więc
  • Odpowiedz
bo to sa kraje o podobnym polozeniu geograficznym i kulturze, a tu chetnie sie porownuje polske do szwecji.

@repro5: no spoko, ale to wciąż wybiórczość. Tak jak mówiłem, idąc tym tokiem nie powinniśmy porównywać Polski do UK czy lepiej, Polski do Izraela. A jednak się to robi mówiąc "o, o, patrz jak sobie dobrze w Izraelu radzą". ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Krupier: Ja jestem dawno zaszczepiony, tak że jak dla mnie mogą Was do knajp, kin czy sklepów nie wpuszczać. Zostanie Wam wykop i wrzucanie 1000 informacji o "segregacji sanitarnej" XD A normalni ludzie będą sobie normalnie żyć i będą mieli w dupie, czy na wejściu do knajpy zamiast dowodu osobistego, będa musieli pokazać kod qr ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Krupier: Jaka wybiorczosc? Twiedzenie, ze lockdown nie dziala i porownales sobie kraje, ktore zupelnie maja inna kulture, zaufanie do rzadu, itd.
W UK, czy Izrealu widac wplyw lockdownu na ilosc zakazen.
  • Odpowiedz
Jaka wybiorczosc? Twiedzenie, ze lockdown nie dziala i porownales sobie kraje, ktore zupelnie maja inna kulture, zaufanie do rzadu, itd.

@repro5: no normalna wybiórczość. Uważam, że strategia Szwecji sprawdziłaby się i w innych krajach.

W UK, czy Izrealu widac wplyw lockdownu na ilosc zakazen.

@repro5: A tak w ogóle to po co się brandzlować do tej ilości zakażeń? Dlaczego przy poprzedniej pandemii WHO wręcz odradzało takie liczenie, a
  • Odpowiedz
Ja jestem dawno zaszczepiony, tak że jak dla mnie mogą Was do knajp, kin czy sklepów nie wpuszczać. Zostanie Wam wykop i wrzucanie 1000 informacji o "segregacji sanitarnej" XD A normalni ludzie będą sobie normalnie żyć i będą mieli w dupie, czy na wejściu do knajpy zamiast dowodu osobistego, będa musieli pokazać kod qr ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@AvantaR: a, i jeszcze - normalni ludzie nie
  • Odpowiedz
@AvantaR: heh no po tobie takich głupich poglądów bym się nie spodziewał. :/

@Krupier: A ja po Tobie, co już dawno temu Ci powiedziałem. Tak, tak, wiem, wyłącz TV, włącz myślenie, hurr durr, segregacja sanitarna, apartheid, żydzi, masoni i co tam jeszcze sobie chcecie. Wśród moich znajomych za dużo ludzi to dotknęło, żeby mieć wyjebongo jak Ty i tak jak wszyscy, nie chcę kolejnego lockdownu. Dlatego paszporcik ze
  • Odpowiedz