Wpis z mikrobloga

Siema Miraski, podaję przepis na tatara po szwajcarsku:

Tutorial w formie Video

Składniki:

250g wołowiny (polędwica/ligawa)

Część płynna
1 łyżka oliwy z oliwek
1 łyżeczka musztardy
1/2 łyżeczki sosu Worcestershire
5-10 kropli tabasco
1 łyżka koniaku lub whisky
1 łyżka keczupu
1 żółtko

Poniżej wszystko pokrojone w cieniutką kostkę - jak najdrobniej
1 łyżka czerwonej cebuli
1/2 łyżeczki skórki z cytrusów
1/2 łyżeczki kaparów
2 sardele
2 łyżki ogórków konserwowych
3 czarne oliwki

Do smaku:
Sok cytrynowy
Sól
Pieprz

Na tosty:
1 łyżka masła
Kromka chleba

1. Najpierw mieszamy produkty płynne;
2. Siekamy mięso - jeżeli ktoś chce zmielić to można, ale lepiej smakuje siekane;
3. Mieszamy mięso z płynnymi skłądnikami;
4. Dodajemy pokrojone dodatki - sprawdzamy smak, dodajemy sól, pieprz, sok z cytryny;
5. Odkładamy do lodówki na 30 minut, w tym czasie robimy tosty na patelni;
6. Gotowe - można posypać pietruszką :)

#gotujzwykopem #kuchnia #odzeradoyoutubera
Fridge_ - Siema Miraski, podaję przepis na tatara po szwajcarsku:

Tutorial w formi...

źródło: comment_1626873030bizkaoezYbSMGJl9R8Loff.jpg

Pobierz