Aktywne Wpisy
sildenafil +597
Stanie na baczność w samych majtkach lub czasami bez przed urzędnikami państwowymi podczas przymusowych badań lekarskich w celu naznaczenia kategorią przydatności do użycia podczas wojny - czy jest coś bardziej pozbawiającego godności obywatelskiej?
Jesteśmy na półmetku tegorocznej kwalifikacji wojskowej. Jeszcze miesiąc. Powodzenia.
#kwalifikacjawojskowa #obowiazkowecwiczeniawojskowe #medycyna #pieklomezczyzn #dyskryminacjamezczyzn #wojsko #depresja
Jesteśmy na półmetku tegorocznej kwalifikacji wojskowej. Jeszcze miesiąc. Powodzenia.
#kwalifikacjawojskowa #obowiazkowecwiczeniawojskowe #medycyna #pieklomezczyzn #dyskryminacjamezczyzn #wojsko #depresja
Borg-Net +285
"PODŻEGACZ WOJENNY" to nowa linia ruskiej propagandy. Po wypowiedzi Macrona o wyslaniu wojsk na Ukraine, kazdy kto uwaza to za dobry pomysl jest napiętnowywany tym pejoratywnym okresleniem... kacapy musialy sie niezle zesrac na wiesc, ze kraje NATO aktywnie rozwazaja aktywna obrone na terenie Ukrainy :) Dlatego staraja sie oczernic kazdego kto uwaza, ze lepiej jest sie bronic na terenie Ukrainy niz we wlasnym kraju.
Te ruskie #!$%@? w trollowniach chyba nie znają
Te ruskie #!$%@? w trollowniach chyba nie znają
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Zwracam się z prośbą o pomoc.
Około miesiąc temu stałem się posiadaczem światłowodu od Orange (wcześniej radiówka)
FunBox 6 jest umieszczony na strychu a wszystkie inne urządzenia podłączone są do jego portów LAN.
Z wifi na funboxie, nie korzysta żaden z domowników.
Na parterze mam router TP-Link AX1500. Z jego gniazda WAN idzie kabel ethernet do portu LAN w FunBox.
Jeśli wyłączą mi prąd, nieważne czy na sekundę czy na kilka godzin, AX1500 przestaje "widzieć internet". Próbowałem go wyłączać z zasilania, przez Panel administracyjny uruchamiać ponownie i nic. Za każdym razem muszę przywracać AX1500 do ustawień fabrycznych - wtedy wszystko działa.
Testowałem, w tym samym czasie co AX1500 nie miał dostępu do internetu, i na FunBoxie działa normalnie.
Pytanie - który router leci w kulki? AX1500 czy FunBox?
Dodam, że jedynie AX1500, PC używany sporadycznie oraz TV są podpięte kablem pod FunBox a reszta urządzeń działa na Wifi.
Co mogę zrobić? Coś zmienić w FunBox? Czy może w AX1500?
Pozdrawiam :)
#komputery #siecikomputerowe #sieci #pcmasterrace #internet
FunBox działa jako DHCP
edit:
Tak z grubsza to nie zrobisz tego, Funbox2.0 i Funbox3.0 nie obsługują trybu bridge. Ja bym wyłączył dhcp na tp linku i korzystał tylko z tego z funboxa. Na funboxie możesz ustawić bind ip to mac
Masz zrobione tak: w FunBox kabel podpięty w port LAN z jednej strony a z drugiej w TpLink w port WAN? Nadane w FunBox statyczne IP dla tplink w DHCP plus dodanie go do DMZ? Czy jakoś inaczej?
@szukam_cebul: tak mam. Do tego miałem długo tplinka dodanego do dmz gdzie działał jako router i miał ip po dhcp ale nadane statyczne w konfiguracji serwera dhcp.
Teraz mam tak że tplink jest bridge. Działa i tak i tak.