Wpis z mikrobloga

@morgiel: jak mnie pamięć nie myli, to na strajku kobiet bardzo mocno gardłowano na temat tolerancji.
A tutaj mamy przykład jakiejś dysfunkcyjnej jednostki, której coś weszło za mocno.
Ale jest monitoring, więc może zostanie ujęta.
Ten Kościół już był w ubiegłym roku pomazany, wrzucałem tutaj zdjęcia.
  • Odpowiedz
@WroTaMar: ale pytam co to ma wspólnego z tolerancją? tolerancja nie polega na tym że akceptujesz osoby które ciebie nie akceptują, a to z inicjatywy kościoła wchodzą rzeczy utrudniające życie innym ludziom(pro-choice, LGBT) więc to kościół zaczął nietolerować innych z jakiej więc paki mają go tolerować ludzie których on nie akceptuje?
poczytaj o "tolerowaniu nietolerancji"
https://pl.wikipedia.org/wiki/Tolerancja

Tolerowanie nietolerancji
Filozof Karl Popper stwierdził w swej książce Społeczeństwo otwarte i jego wrogowie (1963), że możliwe jest odmówienie tolerancji
  • Odpowiedz
@morgiel: Pytasz, co to ma wspólnego z tolerancją? A no to, że to jedna strona światopoglądowego sporu nadużywa tego pojęcia i jednocześnie stosuje je bardzo oszczędnie. To mi przypomina jakąś umysłową schizmę.
  • Odpowiedz
@su1ik: przecież wytłumaczyłem. Dla ciebie to jest normalne dewastacja mienia?
Kiedyś to była domena patologii osiedlowej i środowisk kibolskich, które są na wyginięciu. No, ale można zawsze liczyć na pojawienie się nowych degeneratów, którzy niszczą wspólną przestrzeń...
A druga sprawa to nie obrażaj, jasne?
  • Odpowiedz
@su1ik: Najpierw wyzywasz od "szurków", a teraz masz problem z czytaniem ze zrozumieniem. Nigdzie tobie nie przypisałem pochwalania takiego zachowania. A jedynie spytałem.
Wszystko z tobą w porządku?
  • Odpowiedz