@amantadeusz: ale co ma stopień udania rewolucji do jej motywów, o których jest mowa? Odpowiedziałem na twoją bzdurę, a ty zaczynasz o czymś zupełnie innym bredzić. Żadne fakty nie mają dla ciebie znaczenia, byle tylko zyskać pokalsk u kolegów w internetowej wojence
ale co ma stopień udania rewolucji do jej motywów, o których jest mowa?
@strfkr: to że wbrew temu co piszesz zdecydowana większość robotników w krajach kapitalistycznych wcale nie chciała żyć w gułagu, czy zdychać z głodu jak Ukraińcy w 33?
@amantadeusz: dobrze to pokaż mi, gdzie w założeniach socjalizmu jest zdychanie z głodu albo życie w gułagu. Bo wychodzi na to, że miliony robotników, którzy o to walczyli to straszne debile
@MightyGoldberg: O Rosji. Totalitaryzm próbowano jeszcze instalować wtedy na Węgrzech i w Niemczech, ale przeważnie po kilku tygodniach pacyfikowano całą zabawę.
dobrze to pokaż mi, gdzie w założeniach socjalizmu jest zdychanie z głodu albo życie w gułagu.
@strfkr: No nie wiem, może w całej serii foliarskich twierdzeń, obalonych przez naukę już 150 lat temu, które nie mają prawa się udać i w praktyce zawsze doprowadzała do totalitarnego piekła?
Albo w samym koncepcie krwawej rewolucji, która miała eksterminować zamożniejszych ludzi tylko dla uciechy najgłupszych roboli? Którym to wmówiono, że jak tego złego prywaciarza
@amantadeusz: Być może też, ale nie zapominajmy, że czerwone świństwo było opłacane przez Dojczów, aby Rosję zneutralizować od środka, bo było im to na ręke; No i nieszczęsny Car, który był porażką z całym szacunkiem.
Ty naprawdę masz braki w czytaniu ze zrozumieniem i elementarnej logice. Wyśmiałem absurdalne twierdzenie, że socjalizm jest powodowany "dobrymi czasami", a ty zamiast się do tego odnieść w jakikolwiek sposób cały czas mówisz o czymś innym. Powtarzasz, że skutki socjalizmu są złe, gułagi, głód i w ogóle, że to nie miało prawa zadziałać. No fajnie, ale wszystko co piszesz jest nie na temat i nie ma związku z tym o
@amantadeusz: dobrze to pokaż mi, gdzie w założeniach socjalizmu jest zdychanie z głodu albo życie w gułagu. Bo wychodzi na to, że miliony robotników, którzy o to walczyli to straszne debile
@strfkr: w założeniach to każda idea jest super xd
@Piterowsky: nie bardzo wiem co inne idee mają do tego. OP napisał, że robotnicy, którzy popierali rewolucję socjalistyczną chcieli żyć w gułagu i umierać z głodu. Wydało mi się to trochę dziwne, że tak dużo było wtedy masochistów, więc poprosiłem, żeby pokazał mi, że rzeczywiście to mieli na sztandarach
@strfkr: O czym ty teraz piszesz chłopie. Piszesz że w założeniach socjalizmu nie ma nic złego ale żadna idea (no dobra, są złe ale nie są brane pod uwagę w takich dyskusjach) nie jest zła w założeniach. Wykonanie się liczy (✌゚∀゚)☞
@Piterowsky: ale wykonanie i skutki są PO rewolucji, a nie przed, a rozmowa była o jej motywach, ja #!$%@?. I nie piszę, że nie ma nic złego, tylko, że nie ma w założeniach zdychania z głodu, o którym pisał OP. Może kupcie sobie jakiś grupowy kurs na czytanie ze zrozumieniem, taniej wyjdzie
@strfkr: Jaka rewolucja? Pisałeś gdzie w założeniach socjalizmu jest zdychanie z głodu a ja ci mówię że w założeniach wszystko jest super piękne. Zacznij czytać to co piszesz
Czy tylko ja jestem uprzedzony don książek pisanych przez kobiety? Jeśli jest to fantasy to już niemal na 100% wiem ze książka mi się nie spodoba. #ksiazki
Dokładnie, robotnicy robili rewolucje w całej Europie sto lat temu, bo im było za dobrze. Pewnie z nudów xD
@strfkr: tak bardzo robili rewolucję, że jedyna jaka się udała miała miejsce w kraju, w którym kapitalizmu nawet za bardzo nie było xD
oj foliarze foliarze ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
@strfkr: to że wbrew temu co piszesz zdecydowana większość robotników w krajach kapitalistycznych wcale nie chciała żyć w gułagu, czy zdychać z głodu jak Ukraińcy w 33?
O jakim kraju mówisz?
No w sumie, gdyby Rosja nie była tak rozje**** jak Warszawa po II WŚ, to by się nie udało z rewolucją. ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
@strfkr: No nie wiem, może w całej serii foliarskich twierdzeń, obalonych przez naukę już 150 lat temu, które nie mają prawa się udać i w praktyce zawsze doprowadzała do totalitarnego piekła?
Albo w samym koncepcie krwawej rewolucji, która miała eksterminować zamożniejszych ludzi tylko dla uciechy najgłupszych roboli? Którym to wmówiono, że jak tego złego prywaciarza
No i nieszczęsny Car, który był porażką z całym szacunkiem.
Ty naprawdę masz braki w czytaniu ze zrozumieniem i elementarnej logice. Wyśmiałem absurdalne twierdzenie, że socjalizm jest powodowany "dobrymi czasami", a ty zamiast się do tego odnieść w jakikolwiek sposób cały czas mówisz o czymś innym. Powtarzasz, że skutki socjalizmu są złe, gułagi, głód i w ogóle, że to nie miało prawa zadziałać. No fajnie, ale wszystko co piszesz jest nie na temat i nie ma związku z tym o
@strfkr: w założeniach to każda idea jest super xd