Wpis z mikrobloga

dobrze to pokaż mi, gdzie w założeniach socjalizmu jest zdychanie z głodu albo życie w gułagu.

@strfkr: No nie wiem, może w całej serii foliarskich twierdzeń, obalonych przez naukę już 150 lat temu, które nie mają prawa się udać i w praktyce zawsze doprowadzała do totalitarnego piekła?

Albo w samym koncepcie krwawej rewolucji, która miała eksterminować zamożniejszych ludzi tylko dla uciechy najgłupszych roboli? Którym to wmówiono, że jak tego złego prywaciarza
@amantadeusz:

Ty naprawdę masz braki w czytaniu ze zrozumieniem i elementarnej logice. Wyśmiałem absurdalne twierdzenie, że socjalizm jest powodowany "dobrymi czasami", a ty zamiast się do tego odnieść w jakikolwiek sposób cały czas mówisz o czymś innym. Powtarzasz, że skutki socjalizmu są złe, gułagi, głód i w ogóle, że to nie miało prawa zadziałać. No fajnie, ale wszystko co piszesz jest nie na temat i nie ma związku z tym o
@Piterowsky: nie bardzo wiem co inne idee mają do tego. OP napisał, że robotnicy, którzy popierali rewolucję socjalistyczną chcieli żyć w gułagu i umierać z głodu. Wydało mi się to trochę dziwne, że tak dużo było wtedy masochistów, więc poprosiłem, żeby pokazał mi, że rzeczywiście to mieli na sztandarach
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@strfkr: O czym ty teraz piszesz chłopie. Piszesz że w założeniach socjalizmu nie ma nic złego ale żadna idea (no dobra, są złe ale nie są brane pod uwagę w takich dyskusjach) nie jest zła w założeniach. Wykonanie się liczy ( )
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@strfkr: Jaka rewolucja? Pisałeś gdzie w założeniach socjalizmu jest zdychanie z głodu a ja ci mówię że w założeniach wszystko jest super piękne. Zacznij czytać to co piszesz