Aktywne Wpisy

tesknilam_ +45
Jak patrzę na tę fotografię, to dla mnie wręcz biją z niej kompleksy. Drogie auto, bo go stać i sąsiad musi widzieć, blachy z napisem boss, aby każdy się bał. Oprocz tego uroda tej Karynki, mówi sama za siebie. Nie widziałam jeszcze sympatycznych kobiet, które musiałyby się tak przerabiać. Jej Seba też nie grzeszy inteligentną twarzą.
I ja nie chcę tutaj nawet jechać po tych ludziach, ale kurde, normalnie to człowiek miałby
I ja nie chcę tutaj nawet jechać po tych ludziach, ale kurde, normalnie to człowiek miałby
źródło: IMG_2038
Pobierz
vvn81 +4
jakie sa wasze ulubione warzywa? ja lubie np@rzodkiewki,pomidorki koktajlowe,ogorki gruntowe

Wszyscy mamy jakiś film, który moglibyśmy oglądać w nieskończoność, przy każdym kolejnym seansie mając tę samą frajdę z oglądania. Dla mnie takim tytułem jest Płonący wieżowiec właśnie. Świetnie opiera się upływowi czasu i to nie tylko w aspekcie technicznym, ale również fabularnym. Bo lojalnie przypominam, że dziś, niemal pół wieku od premiery, nadal nie potrafimy opanować ewentualnych pożarów w wysokościowcach, o czym bardzo boleśnie przypomniały nam wydarzenia w Grenfell Tower w 2017 roku. Nie wspominając o 11 września. Niby to tylko „kino rozrywkowe”, na które wielu krytyków kręci nosem, ale popatrzcie – twórcy Płonącego wieżowca już wtedy wiedzieli, do czego może nas doprowadzić fascynacja budowaniem coraz potężniejszych drapaczy chmur w sytuacji, gdy strażacy są w stanie dosięgnąć maksymalnie siódmego piętra. Warto o tym pamiętać.
Retrorecenzja filmu Płonący wieżowiec
#film #filmy #filmnawieczor #ogladajzwykopem #nerdheim
źródło: comment_16265252660jR4o3Wu8INcL6WqcXGJtW.jpg
PobierzTeraz obejrzałem trailer i to powtarzane co chwilę "The Towering Inferno"
Komentarz usunięty przez moderatora