Aktywne Wpisy

Ryksa +95
Mężczyźni którzy nie dotykali kobiety są żałośni. Coś jest z wami nie tak i tyle. Zamiast zrozumieć o co chodzi to zostajecie incelami w internecie, skill issue xD Trzeba było słuchać i uważać jak wam dziewczyny mówiły czego potrzebują ( ͡° ͜ʖ ͡°)
A jak mają powyżej 30 lat to już jest wstyd po prostu. Jako matka było by mi po prostu wstyd, że coś takiego wychowałam. Na
A jak mają powyżej 30 lat to już jest wstyd po prostu. Jako matka było by mi po prostu wstyd, że coś takiego wychowałam. Na

jmuhha +13
Możecie mi powiedzieć skąd szary człowiek (ja) ma wziąć takie pieniądze zwykle auto na dojazdy do pracy 4-10 km? ( ͡° ʖ̯ ͡°)
źródło: 1000018819
Pobierz

Kilka szybkich słów po ponad 2 tygodniach z betą Windowsa 11:
-dalej jest problem z oknem widżetów, które u niektórych jest zamazane i nic tam nie widać (u mnie też - HD530 ... pomaga wyłączenie i włączenie GPU, ale tylko na chwile)
-dalej jest pełno błędów w tłumaczeniu na PL
-dalej nie dodali praktycznie żadnej możliwości personalizacji paska zadań (jest szeroki, szerszy niż standardowo w W10 i nie da się go wcale zmniejszyc - w 10 się dało ... nie da się dopasować przezroczystości bez zewnętrznego softu, brak mozliwości włączenia i wyłączenia ikon systemowych lub ich nie znalazłem)
-system działa sporo wolniej niż 10 (i5-6500 4/4, 2x8gb 3200mhz, HD530, SSD MLC Sata)
Objawia się to szczególnie np. przy personalizacji wyglądu systemu - zmiana koloru czy motywu potrafi spowodować dobre 30s przycinki. Do tego przechodzenie między folderami jest dość wolne.
-mam problem w Chromie ze StreetView kiedy próbuje na niego przejść z mapy SATELITA
-problem w Chromie z przyciskiem kup teraz z wysyłką na OLX
-słabe motywy (wszyscy myśleli, że dostaniemy tapety dzień-noc jak w MacOSie, ale to tylko pokaz slajdów)
-w ostatnim update oddali przycisk "odśwież" po kliknięciu PPM, wczesniej trzeba było przejść do drugiego menu (starego)
-musze na nowo odpalać windows defender po każdym uruchomieniu systemu
Z dobrych stron: nie ma tak wielu bugów jak można było się spodziewać, nie znalazłem też większych problemów z aplikacjami czy grami. Wygląda lepiej od Windowsa 10, ale jednak miejmy nadzieje że oddadzą chociaż te opcje personalizacji z W10.
Ogólnie jest spoko, ale jeśli na mojej i5 6gen tak przymula ten nowy interfejs, to o 2 rdzeniach będzie można raczej zapomnieć (mimo że to taka 10 po lifcie tylko, a ta działała świetnie nawet na Core2Duo).
Ps. Oczywiście korzystam z 11 jako systemu głównego, a nie wirtualnej maszyny.
Jeśli macie jakieś swoje znalezione problemy, wady czy zalety to śmiało, bo pewnie wielu rzeczy nie znalazłem, a o wielu zapomniałem.
Ja zaobserwowałem tezy rzeczy:
- defender się wyłącza
- po kliknięciu Start na ułamek sekundy pojawia się jakieś okno w lewym górnym rogu
- personalizacja faktycznie lekko chrupie
Cały czas Microshit pisze ze jesli pusty jest panel widgetow to wystaarczy wylogowanie i zalogowanie, u mnie to nie pomaga, jedynie wylaczenie/wlaczenie GPU ... upierdliwe
źródło: comment_16265176218dTrX3jK2TnxAySyWIgy81.jpg
Pobierz