Wpis z mikrobloga

@enforcer: To samo kiedy kierowca samochodu, którego puściłem zamrugał światłami na podziękowanie albo motocyklista pomachał ręką za zrobienie miejsca w korku ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 39
@mathix: Jeżdżę skuterem (jeździłem do czasu, aż ktoś mnie z niego zrzucił i obecnie leżę z połamaną nogą :/) i zawsze gdy widzę, że ktoś specjalnie mi się odsuwa, to macham na podziękowanie
Albo po prostu podnoszę rękę, bo ciężko wykręcić czy coś
Więc
To widać, że przepuszczacie, oraz doceniamy to
  • Odpowiedz
@enforcer: @Wrobel_1111:
Zawsze mi głupio jak jadę w korku motocyklem i ludzie mi ustępują, bo najczęściej nie mam jak im podziękować ;/ Jedna ręka operuje gazem, druga na sprzęgle no i nie da rady.
Ale jeśli którykolwiek/którakolwiek z Was to teraz czyta - dzięki!
  • Odpowiedz
Jeżdżę skuterem

@Wrobel_1111: ostatnio jechałem gdzieś na trasie (droga wojewódzka) w lesie za skuterem z 500m, zjechał mi do prawej krawędzi ale nie wyprzedzałem bo z naprzeciwka jechały samochody, chociaż teoretycznie bym się zmieścił na lajcie. Wyprzedziłem jak się pusto zrobiło i podczas wyprzedzania gość pokazał mi kciuk w górę - aż mi się miło zrobiło ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@cult_of_luna: Bo uwierz mi
Są takie cymbały, które o lusterko zahaczą wyprzedzając
Skutery mają ograniczenie do 45 i wiemy, że to irytujące, szczególnie na długich prostych
Możemy zjechać i przepuścić, a Wy możecie wyprzedzić z szacunkiem
Wtedy każdy jest zadowolony
Ale dzięki, że upowszechniasz wizerunek przyjaznego kierowcy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Wrobel_1111: ja jeżdżę dużo rowerem, staram się być empatyczny, więc jadąc samochodem i rowerzystów i skuterzystów wyprzedzam praktycznie zawsze zjeżdżając w całości na lewy pas (no chyba że da się środkiem i jeszcze te 2m zostanie, ale to rzadko)
  • Odpowiedz
łaskawy pan kierowca mnie przepuścił,

@Iliilllillilillili: A mógł zabić!

Ale serio, uprzejmość jeszcze nikomu nie zaszkodziła, sam często jak widzę, że ktoś ze świateł ruszył i się rozpędza to odsuwam się od przejścia, tak samo przyspieszam kroku gdy ktoś mnie przepuszcza na pasach.
  • Odpowiedz