Wpis z mikrobloga

@wiera87: W aptece kupujesz zestaw z solanką do płukania, tylko ostrzegam, jak zaczniesz płukać, to przy następnym razie też będziesz musiał płukać.
  • Odpowiedz
@wiera87: niektórym pomagają, niektorym szkodzą, polecam spróbować roztwór hipertoniczny (specjalna saszetka albo dwie zwykłe saszetki płukanek z apteki). Polecam też spróbować lek soledum z apteki a jeszcze lepiej gelomyrtol. Ewentualnie inhalacje maścią tygrysią czerwoną (rozcierasz na dłoniach i wdychasz, uważaj na oczy) - oczyscza nos i zatoki momentalnie.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@psi-nos moze to smieszne, ale najlepiej wchodza mi inhalacje Amolem. Litr goracej wody, 3 lyzki. Oczy zamkniete i fajnie odtyka. Tylko to na chwile, a co najgorsze - ta wydzielina nie schodzi.
  • Odpowiedz
@wiera87: amolu nie próbowałem, maść tygrysia jest dość mocna, może warto spróbować. A te tabsy to wspomniałem to też z olejków ziołowych są, po tabletce przez jakiś czas czujesz ziołowy posmak jakby w gardle i mi sie wtedy odtyka wszystko, taka inhalacja od wewnątrz ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@wiera87: Płukanie zatok ma sens jak masz zapchane wydzieliną(katar gęsty). I robi sie to wiedząc, że reszte dnia spędzisz w mieszkaniu. Ponadto, nie powinno się tego robić regularnie bo wysusza sòl śluzòwkę.
  • Odpowiedz