Aktywne Wpisy
wedkarzyk +12
Mirasy, problem mam i jednocześnie pytanie. Żona popsuła klapkę od szuflady w lodówce. Pękł uchwyt na którym trzyma się ta klapka. Ma ktoś jakiś pomysł jak można to SKUTECZNIE skleić? Będę wdzięczny za rady. #kiciochpyta #majsterkowanie
#programista15k #programowanie #pracait #korposwiat
Będąc na B2B zazdroszcze ludziom na UoP
Oni jutro mają wolne, a ja na b2b musze z---------ć 8h albo brać darmowy dzień wolny. Standard na b2b to nakaz pracy w polskie święta a jak chcesz to bierz darmowy urlop :/
Będąc na B2B zazdroszcze ludziom na UoP
Oni jutro mają wolne, a ja na b2b musze z---------ć 8h albo brać darmowy dzień wolny. Standard na b2b to nakaz pracy w polskie święta a jak chcesz to bierz darmowy urlop :/
-Za nisko nośność montażu do AP.
-Za mała dokładność prowadzenia.
-Konieczność ekstremalnie dokładnego ustawienia na polarną.
-Przy tej ogniskowej guiding będzie już koniecznością.
-Brak goto, co spowoduje, że trafienie w obiekt będzie
Eq3-2/SWSA + lustrzanka APS-C + Samyang 135 + nawet kitowy szerszy obiektyw
Co spokojnie wystarczy na rok/dwa lata intensywnej zabawy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jeżeli chcesz iść w dłuższe ogniskowe, to siłą rzeczy zacznie to być sprzęt ważący te 6+ kg, co wymusi montaże o nośności 12+kg(dla fotografii przyjmuję się połowę nośności dla wizuala), gdzie sam montaż(czyli coś klasy cem26/heq5 pro) przekroczy budżet prawie dwukrotnie.
Do tego szczerze mówiąc nie widzę trochę
@Avior: nie
Ja SWSA stawiam na manfrotto 055XPROB(bo miałem) i imo tam ciężkie 200mm to jest absolutny max. Wszystko przy najmniejszym ruszeniu drga już na tyle mocno, że chociażby ustawienie ostrości jest mocno problematyczne.
Dalszych prób nie prowadziłem, bo do cięższego sprzętu mam drugi montaż