Wpis z mikrobloga

@Trusky92:

ludzie mówią, że silniki będą go pchały do przodu xD no będą, ale napędzały koła

Hahahaha xD ty naprawdę myślisz, że silnik odrzutowy przekłada siłę na koła xD o k---a nie wierze faktycznie ty naprawdę myślisz że samolot w powietrzu do przodu się porusza siłą kół xDDD
  • Odpowiedz
@Toniejawtedy: Debil xD to po c--j w samolocie w ogóle koła? Przecież odpalasz silnik odrzutowy i jest w pytę, samolot od razu leci xD Czaisz k---a, że samolot musi najpierw kołować około 200km/h, żeby się wzbić? KOŁOWAĆ, K O Ł O W A Ć, więc zanim k---a odleci j----y bystrzaku to musi poruszać się na kołach, jak ma się poruszać na kołach z prędkością 200km/h skoro taśma ma idealną prędkość
  • Odpowiedz
@Trusky92: Ja powiem więcej. Masz wystarczające dane. Taśmociąg sunie z tą samą prędkością co koła ale w przeciwnym zwrocie i elo. Siły się znoszą i samolot sobie stoi radośnie w miejscu mimo, że koła się kręcą. Jak k---a auto na hamowni. Albo próba włażenia po ruchomych schodach które suną w dół a my chcemy iść do góry. No k---a :F Ręce mi opadają jak patrze na tych myślicieli
  • Odpowiedz
Hahahaha xD ty naprawdę myślisz, że silnik odrzutowy przekłada siłę na koła xD o k---a nie wierze faktycznie ty naprawdę myślisz że samolot w powietrzu do przodu się porusza siłą kół xDDD

@PanHeniek45: To jest najlepszy tekst tej dyskusji XD on myśli, że jestem tak głupi jak on
  • Odpowiedz
@Toniejawtedy: Masz debilu, bo spali Ci się to coś pod czaszką.

Pokonać grawitację – skrzydła są kluczowe
Jeśli chcielibyśmy odpowiedzieć na pytanie, dlaczego samolot lata, najprostszą odpowiedzią byłoby: bo pokonuje grawitację. Samo zagadnienie jest jednak bardziej skomplikowane, dlatego przy produkcji latających maszyn biorą udział najlepsi inżynierowie świata. Kluczową rolę odgrywają siły i właściwości fizyczne, takie jak masa, siła wyporu, energia mechaniczna oraz opór powietrza.
Podstawowym zadaniem samolotu jest pokonanie sił grawitacji –
  • Odpowiedz
@Trusky92: No właśnie czytam jego mądrości i um... Taka sama zasada jak w samolocie jest na takiej bieżni gdzie się biega. No wielka filozofia :F

To jest najlepszy tekst tej dyskusji XD on myśli, że jestem tak głupi jak on

Przyznam się, że chciałbym mu to jakoś wyjaśnić ale skoro ktoś nie ma elementarnej wiedzy to serio nie wiem jak
  • Odpowiedz
@Trusky92: Może na lodzie, albo jakaś lepkość płynu będzie.. chyba, że to samolot ze śmigłami to może... A no i pas startowy musi być nieskończenie długi. Dobrze by było, żeby też był niebieski to siła magii będzie większa i wylecę za granicę kosmosu
  • Odpowiedz
@Trusky92:

Debil xD to po c--j w samolocie w ogóle koła?

Bo w normalnym życiu by tego samolot nie wytrzymał, A TUTAJ TEGO NIE ROZWAŻAMY. Po to są koła w samolocie, żeby było łatwiej, żeby tarcie było mniejsze, żeby nim sterować na pasie a nie żeby były napędzane xDDD

Czaisz k---a, że samolot musi najpierw kołować około 200km/h, żeby się wzbić? KOŁOWAĆ, K O Ł O W A Ć, więc
  • Odpowiedz
@PanHeniek45: Ty no wołam Cię bo jestem osikany XD zobacz gościa, dalej walczy

@Toniejawtedy: Majster dopóki koła nie oderwą się od ziemi to stawiają opór, żeby oderwać się od ziemi to samolot musi rozpędzić się na tych kołach do 180-330km/h, jak ma się rozpędzić na tych kołach, skoro taśma nie pozwala na to, żeby samolot ruszył z miejsca bo kompensuje prędkość kół. Ty musisz być naprawdę k---a głupi
  • Odpowiedz