Aktywne Wpisy
amozetoostatniraz +342
Ale dzisiaj antypolaków d--a piecze, że ktoś sobie idzie z polską flagą w polskie święto XD . Wy tylko z tęczową albo z ukraińską byście chodzili xd
#marszniepodleglosci
#marszniepodleglosci
rodnekr +460
Jak na moje to bez siły nośnej wytworzonej na skrzydłach (rozpędu) ten samolot nie ma prawa wystartować.
#heheszki #nauka #samoloty #zagadka #kiciochpyta
Wystartuje?
Zakładając że koła są nieskończenie wytrzymałe xD to wystartuje, gdyby realnie to zbudowac, to koła zapewne eksplodują z powodu siły odśrodkowej lub łożyska zostaną zniszczone
@Trusky92: nie niweluje, osiąga tylko wchuj wielkie przyspieszenie dążące do nieskończoności
To wyobraź sobie taką sytuację - koła są zablokowane, nie mogą się ruszyć. Zatem taśmociąg może być nieruchomy (czyli poruszać się z taką samą prędkością jak koła).
Tylko, że silnik który sprawia, że samolot się będzie poruszać do przodu ma w------e na to, że koła są zablokowane. Będzie musiał co prawda wykonać więcej pracy, ale i tak samolot się
Czyli eksperyment z cyklu: "czy jeżeli złamiemy prawa fizyki to zlamiemy prawa fizyki"? XD
Jeżeli tylko pas jest magiczny to w chwilę od uruchomienia silników i zwolnienia hamulców koła i podwozie szlak trafia.
Jeżeli taki pas istnieje i koła też nie podlegają prawom fizyki to samolot wystartuje.
Ja tylko chcę zrozumieć problem i Twoje rozumowanie. skoro tak upierasz się przy swoim to bądź łaskaw podzielić się swoim
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora