Wpis z mikrobloga

Jako że mam problem z wyborem studiów, chciałbym się zapytać was co polecacie w Krakowie? Oczywiście kierunek informatyczny, ale chciałbym się wykazać w administracji sieciowej po nich, grunt aby były one zaoczne
#studia #informatyka #pytanie
  • 7
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@adrey: nie oczekuj, że na informatyce nauczą Cię tego co będziesz robić w pracy ( ͡° ͜ʖ ͡°) jak zaocznie to może już lepiej sam się ucz w tym czasie, który będziesz poświęcał na toczenie kulki z gówna na zaliczenie. Nie neguję całkowicie, bo jakieś 20% kursów będzie przydatne, no i dostaniesz papierek, którego masz szansę nigdy nikomu nie pokazać, bo liczy się skill. Odpowiadając na pytanie
@kfeed: Dzięki za odpowiedź, najgorsze jest to że każda oferta pracy wymaga lat doświadczenia a ja dopiero na rynek pracy zaczynam wchodzić (,)
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@adrey: nie zniechęcaj się, aplikuj wszędzie, wystarczy, że zaproszą Cię na rozmowę i wypadniesz dobrze na rozmowie technicznej. Studia dobre są do networkingu i pozyskiwania znajomości w branży. W sumie to największy plus. No i samo studiowanie jest spoko ( ͡° ͜ʖ ͡°), ale na zaocznych nie wiem, czy będzie to tak samo fajne doświadczenie, bo rozumiem, że na tygodniu chcesz pracować = brak czasu na nic.
@kfeed: Na AGH zapewne się nie dostane przez słabość do mojej matmy, myślę czy nie napisać powtórki matury i przyłożyć się do tego, a w międzyczasie pozyskiwać doświadczenie w zarzadzaniu bazami nawet na jakieś poczcie, lubię rozwiazywać problemy, szukać rozwiazania, ale programowanie to niestety nie moja pasja, szczególnie że mam spore braki przez dezorganizacje nauczycieli szczególnie w 2-3 klasie, mimo tego i tak byłem dobry, egzaminy śpiewajaco zdałem, ale jednak boję
@kfeed: też osiagnałem słabsze wyniki na maturze przez przygotowania pod egzaminy, certyfikaty, braki pomocy ze strony nauczycieli podczas roku zajęć zdalnych, z samej matmy podstawy miałem 71%, ale rozszerzenie nie tykałem przez to że nauczycielka stwierdziła w 1 klasie, że z nami nie ma sensu rozszerzać matmy, może i miała rację, a ja też nie pomyślałem, żeby mimo wszystko uczyć się do rozszerzenia
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@adrey: odnośnie fragmentu o programowaniu: a sprobowales cos napisać ze tak gadasz ze nie ogarniesz? Bo rocket science to to nie jest raczej xD
@dthprf: Pewnie, c++, java script, python, html, php, zawsze proste aplikacje typu kalkulator, też połaczenie tych języków tzn. html+js+php, w c++ zrobiłem kilka prostych gierek, z 2 tysiace linii napisałem w ciagu 5-6h improwizujac na czym gra ma polegać ale oczywiście były tam ascii-arty