Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@vauecki: A wg mnie wizyta u psychiatry może pomoc, czasem nie jesteś w stanie nawet stwierdzic, ze coś w tobie siedzi, a to jest lekarz, wiec tez bierze pod uwagę wyniki badań itp. U mnie wizyta u psychiatry, a potem psychoterapeuty to była najlepsza rzecz w życiu i egzystencja bez problemów nerwicowych jest nieporównywalnie dobra
  • Odpowiedz
@somskia: to nie jest kwestia oceny tego faktu- jestem pewny na 200% ze nie wywala mi stresu od codziennosci- zyje bardzo dobrze, ogolnie jestem zdrowy, dbam o higienę zycia i nic z zewnątrz mnie nie ogranicza. Cos jest na rzeczy z ciałem i w zasadzie tu szukam przyczyny. Myslalem ze moga byc to powikłąnia po przebytym covidzie ktory rowniez atakuje układ nerwowy i potrafi trzymac daleko pozniej po przejsciu tego.
  • Odpowiedz
Czy mozna miec nerwicowe objawy tak naprawdę nie mając powaznych bodzców stresowych?

@vauecki: Można i często się zdarza.

Zbadanie tarczycy i wizyty u neurologa nie zaszkodzi a poże pomóc.

Skoro ty sam piszesz o tarczycy to aź zapytam. Czy miałeś robione w ogóle jakieś badania robione? Na przykład rpzszerzone badania krwi?
  • Odpowiedz
@MMARS: mialem serie wizyt w nfz z roznymi badaniami krwi z ktorych starsza pani jak na koniec sie okazało sporo rzeczy przeinaczyła w odczycie i zakończyłem.... z lekami na astmę. Nowszej daty lekarz (mojego kumpla ojciec) łapał sie za głowie jak słyszał jakie wnioski wyciagali z badan lekarze NFZ.
Dlatego chcialbym zaczac wszystko od poczatku, wszystkie badania ktore naprowadzą na ten stan.
Padło na tarczycę bo jest u mnie w
  • Odpowiedz
@vauecki: Nie mam szklanej kuli.

Zainteresuj się jeszcze reumatologiem oraz czy jakiś dorodny kleszcz nie miał śniadania z ciebie. Ale to może po neurologu.
  • Odpowiedz
Od miesiecy zmagam się z uczuciem spięcia/ nerwowosci/ stanów zmęczenia/ uczucię spięcia które potrafi mnie wybudzić w nocy.

@vauecki: Dokładnie takie objawy miała znajoma i wyszedł jej pozytywny wynik na borelioze.

Fizyczna nerwowość może się brać ze stanów zmęczenia.
  • Odpowiedz
@MMARS: zmeczenie jest czeste i dosypiam w dzien ale nie wierze ze wynika to z normalnego trybu. Raczej jest to efekt czegos. Udalo mi sie to uspokoic przez jakis czas ale wrocilo wraz z upałami
  • Odpowiedz
@Janusz_Sportu: mam wrażenie że przy wysokiej temperaturze podczas uprawiania sportu potrafi mnie łapać krótki oddech, krecenie sie w głowie i dziwny niepokój. Najczesciej łapało na ciepłej, słabo wentylowanej hali, pełnym słońcu albo grając w pełnym okryciu- czyli np pełny dres góra dół- coś co pozwalało kumulować szybciej tą ciepłotę
  • Odpowiedz
@Janusz_Sportu: \w najwiekszym skrocie udało mi sie to wszystko wyciszyc i wejsc na wysoki poziom w momencie suplementacji magnez+ ashwa + inne duperele. Na co dzien piję kawę, co jakis czas piwa i zastanawia mnie na ile to moze wpływac jesli chodzi o wypłukiwanie tych dobroci które przyjmuję. Nie odpowiem odnosnie elektrolitów/ hormonow bo daaawno nie było to sprawdzane.
Uczucie spięcia praktycznie trzyma codziennie (oczywiscie nie cały czas).
Zbieram póki
  • Odpowiedz