Wpis z mikrobloga

@SzotyTv: Tusk zaorał bo trafił na idiotę a nie dziennikarza.

Skoro jego syn to taki specjalista i człowiek wielu talentów to czemu zgodził się na pensję na poziomie kasjerki z Biedronki.
Czemu też jest cała kariera zawodowa jest oparta o działalność ojca bo do tej pory pracował w OLT Express (części Amber Gold gdzie właścicielem był kolega prominentnych gdańskich polityków PO), Gazecie Wyborczej (nie trzeba tłumaczyć) oraz teraz w Urzędzie
  • Odpowiedz
@derylio1: @Aryo: @Antoni_Kosiba: @grzsci:
Moim zdaniem ideał to by było gdyby z 3 partie musiały razem rządzić jakoś musieli by się dogadać. Wtedy te skrajne pomysły były by powstrzymywane (mam nadzieję).
NIE WIEM NA KOGO MACIE GŁOSOWAĆ.
Jednak PO już było i się średnio sprawdziło.
Może trzeba dać szansę Hołowni, może jakimś innym centrystą. A możne powzmacniać różne partie tak aby byli na podobnym
  • Odpowiedz
@mpetrumnigrum: W czasach jak rządziło PO, to potrzebowali koalicji. Fakt, że PiS ma większość w sejmie jest raczej ewenementem w historii Polskiej demokracji.Afery z czasów PO to wydmuszki w porównaniu z tym co o-----ł do tej proy PIS. Za każdą aferę należy krytykować, ale na aktualnej scenie politycznej nie widzę nikogo sensownego. Zaraz za PO pewnie głosowałbym może na Lewicę. Jak już pisałem wcześniej, też za Lewicą nie przepadam, ale
  • Odpowiedz
@SzotyTv: 3k - tyle się zarabia w budżetówce gołej pensji, chociaż do tego pewnie ma trzynastkę, wczasy pod gruszą, wysługę lat i premię za czyste gacie, więc biedy nie klepie. Plus robi swoje przez 8h i spada, w urzędach o 15:59 już wszyscy w kurtkach pod czytnikiem stoją spakowani, aby tylko kartę odbić.
  • Odpowiedz
on nie pracuje na cały etat za te 3k, a na 1/5 albo 2/5 pewnie.

@emdante: pisowcu podeślij jakiś link który to potwierdzi, bo w ogłoszeniu był cały etat.
nie słyszałem żeby urzędników na stanowisku Głównego Specjalisty zatrudniali na 1/5 etatu.
  • Odpowiedz