Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Krótko o mnie 20 Lat 171 cm wzrostu 63 kg co mogę zdziałać w domu żeby się tego pozbyć? Jakie ćwiczenia wykonywać? Jak się odżywiać ile kalorii? Mój obecny tryb to siedzenie na dupie i raczej zero aktywności .Chce to w końcu zmienić i zacząć działać od października jakoś tez planuje wybrać się w końcu na siłownie i opłacić jakiegoś trenera. Ale do tego czasu chciałbym pozbyć się tego nadmiaru tkanki tłuszczowej żeby łatwiej mi było wystartować. #mirkokoksy #silownia #dieta

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #60dde307f052ea000a31ffd6
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: karmelkowa
Przekaż darowiznę
  • 6
@AnonimoweMirkoWyznania: Najprościej, jedz mniej więcej się ruszaj. Takie gówienka typu schody zamiast windy, cola zero zamiast z cukrem. Oczywiście moim zdaniem najlepiej jest coś robić, jak nie chcesz iść na siłkę, to rób coś co cię jara, drążki, piłka, rower. Sporty walki fajnie działają na wbicie dużej aktywności.
@AnonimoweMirkoWyznania:
1. poczytaj sobie o zapotrzebowaniu kalorycznym, metabolizmie (RMR), pójdź zrobić sobie badanie Tanitą (dużo siłowni to ma, często w cenie multisportu). To zwykła matematyka a działa.
2. Polecam crossfit. Ostry #!$%@?, pierwsze 3 miesiące szok i fest zakwasy, a potem efekty niesamowite.
3. Jeśli crossfit to kup sobie od razu Voltaren i Trybiotyk.
4. Wbrew temu co będą Ci gadać unikaj kreatyny, bo #!$%@? nerki. Przy dobrej diecie obejdzie się
@FilSardyn: Kreatyna to najlepiej przebadany suplement i przyjmowana w odpowiedniej dawce nie ma negatywnego wpływu na nerki u zdrowych osób. Za to suplementacja BCAA nie ma wpływu na przyrost masy mięśniowej, dostarczając odpowiednio dużo pełnowartościowego białka mamy już wystarczająco BCAA.