Aktywne Wpisy

Lolenson1888 +46
Orlen Polski Tinder Narodowy im. św. Jana Pawła II
źródło: 84CA792C-ADA3-4C13-82CC-E9E431AC82EA
Pobierz
PrzegrywZeWsi +12
Ubrania robocze
Jak słyszę te dwa słowa to aż mam ciarki po plecach.
Słuchajcie Mirki tego, pochodzę z gospodarstwa rolniczego i powiem Wam jedno: jakieś 80-90% mojej garderoby przez większość życia to były UBRANIA ROBOCZE. Jak zakładałem nawet dresy, mające może 6-12 miesięcy, to zawsze był krzyk:
"JEZU CHRYSTE DLACZEGO TO ZAKŁADASZ SKORO TO NOWE A MOŻESZ ZAŁOŻYĆ STARE UBRANIE
Jak słyszę te dwa słowa to aż mam ciarki po plecach.
Słuchajcie Mirki tego, pochodzę z gospodarstwa rolniczego i powiem Wam jedno: jakieś 80-90% mojej garderoby przez większość życia to były UBRANIA ROBOCZE. Jak zakładałem nawet dresy, mające może 6-12 miesięcy, to zawsze był krzyk:
"JEZU CHRYSTE DLACZEGO TO ZAKŁADASZ SKORO TO NOWE A MOŻESZ ZAŁOŻYĆ STARE UBRANIE
źródło: Ubranie na 5 pokoleń
Pobierz

Chcę by w Visual studio, po kliknięciu karty, zaznaczała się ona w eksploratorze rozwiązań. Patrząc na przykład na screenie poniżej: po kliknięciu zakładki test.cs, chcę by w eksploatorze zaznaczona była zakładka test.cs, a nie cały czas zaznaczona poprzednio zakładka program.cs. To co widzicie na screenie to malutki projekt z dwoma plikami i w nim to nie przynosi jakiegoś efektu dużego, ale przy pracy z większymi projektami takimi po kilka tysięcy plików przydaje się ta opcja często, by na przykład szybko przejść w eksploratorze z strona.aspx na strona.aspx.cs i vice versa, plus widać od razu w eksploratorze w jakich folderach co jest. Generalnie wiem że to się ustawia w ustawieniach visual studio, kiedyś mi to ktoś pokazał, i nie mogę teraz tego znaleźć. spodziewałem się tego ustawienia w ustawienia -> środowisko -> karty i okna, ale nie widzę nic co by mogło być tym czego szukam.
źródło: comment_1625074937dsfy2RjtLovO1oxQZPHits.jpg
Pobierzpo polsku nie wiem, zmień ten język, bo oszaleć można, będziesz miał treści wyjątków i blędów po polsku, niczego nie wygooglujesz
masz też na górze ikonkę, która Ci może zaznaczyć na rządanie
źródło: comment_1625075869dQq0Tc9DNMZTV5VL6N7v2G.jpg
Pobierzźródło: comment_1625076453H1WCovLgbJLADUJhxILLRL.jpg
Pobierznie wiedziaem e jest od tego ikonka, ale to ta raczej:
źródło: comment_1625078087XRim42ME7K1gY09utuRRvl.jpg
Pobierz@zibizz1 a ten kolega jeszcze przed
XD
źródło: comment_1625093927EbkU4MwapiKJE31JQGCezH.jpg
PobierzMoże masz community?
@biando
Dobra, sprawdziłem na innym kompie, wychodzi na to że w community nie ma tej ikonki po prostu, ale skoro jest ustawienie w visual studio by się to robiło automatycznie to nie jest to takie niezbędne, skoro się może robić automatycznie :p