Wpis z mikrobloga

Tyle się naczytałem jakie to #divinityoriginalsin2 jest dobre i póki co (jestem w 3 akcie) Dragon Age Origins miażdzy ten tytuł.
- Nie ma zmiany kamery przy rozmowie, voice cast też jest słaby.
- Muzyka, fabuła nie oddają klimatu, nie czuć epickości ani trochę.
- Gra jest bardzoooo powolna i ciężko się połapać co robić. Biegam po mapie nie wiedząć za czym.
- Odpowiedzi podczas rozmowy ani trochę nie pasują do tego co chciałbym powiedzieć, w Dragon Age prawie zawsze była odpowiedź pasująca do mojej postaci.
- Nie można ustawić zależności typu jeśli postać ma poniżej pół hp to ją lecz i po każdej walce ręcznie lecze postać, czekam 5 tur i leczę ponownie xD
Na plus Divinity to rozbudowany system skilli, lvlowania postaci i to że każda postać może być kim chce nie ma żadnych ograniczeń by krasnoldu był pół magiem pół wojownikiem w heavy.
Co sądzicie która gra jest lepsza waszym zdaniem?
Zna ktoś tytuł jak Dragon Age Origins ? tylko lepszy?
#rpg #gry
Niebadzlosiem - Tyle się naczytałem jakie to #divinityoriginalsin2 jest dobre i póki ...

źródło: comment_1625066593tQLpv6ilRJCzNbVBYff60v.jpg

Pobierz
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Niebadzlosiem: zapomniałeś o czymś w sumie chyba najważniejszym - w divinity można pograć w multi ( ͡° ͜ʖ ͡°)

No ale osobiście sam wolę Dragon Age, nienawidzę za to dennego brytyjskiego humoru w divinity.
  • Odpowiedz
@Niebadzlosiem:
Trochę ciężko porównywać te dwie gry. Larian dopiero przy BG3 pokaże czy umie into fabuła/relacje/bohaterowie. DOS1 i DOS2 stały bardziej gameplayem.
Ja minimalnie wyżej stawiam DA:O właśnie ze względu na bohaterów.

Co do innych gier to moim zdaniem ciężko będzie znaleźć coś wyraźnie lepszego od DA:O. Warto natomiast ograć DA2 i DA:I oraz pozostałe produkcje Bioware bo ten element jest mocny praktycznie w każdej ich grze (poza tfu Anthem
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@vateras131: Dragon Age 2 to spora rownianpochyla w dół. Najbardziej pamiętam z tej gry przebłyski gdy mogłeś pogadać z postaciami z jedynki :P
Inkwizycja za to z początku bardzo akcyjna mi się wydawała ale chyba dam szansę :P
W sumie racja to czekam na Bg3
:d
Wiesiek 3 ograny i to jedna z najlepszych gier ostatnich lat, razem z doomem eternal :D
  • Odpowiedz
@Niebadzlosiem: Greedfall jest całkiem spoko i do tego niedrogi, ale on jest bardziej jak Dragon Age 2 niż Dragon Age: Origins (no i nie sprawia wrażenia, że jak z DA2 gra była tworzona przez jogurt - to całkiem fajny RPG). Podobnie jak w takim Dragon Age albo Mass Effect, ma się interakcje ze swoimi przydupasami i jeżeli jesteś dla nich miły, gadasz z nimi i robisz z nimi zadania to
  • Odpowiedz
- Nie ma zmiany kamery przy rozmowie, voice cast też jest słaby.

- Muzyka, fabuła nie oddają klimatu, nie czuć epickości ani trochę.

Muzykę D:OS2 ma fajną, lepszą niż DA:O dla mnie chyba. Poza tym D:OS2 ma pare naprawdę fajnie napisanych questów ale poza tym sercem gry jest walka, a nie jakaś tam fabuła, kogo to obchodzi ( ͡ ͜ʖ ͡)

- Gra jest bardzoooo powolna i ciężko się połapać co robić. Biegam po mapie nie wiedząć za czym.

Wolne animacje w D:OS2 to zbrodnia przeciwko ludzkości. Nie da się w to grać bez Cheat Engine ze speedhackiem. Tu przyznam rację. Drugą
  • Odpowiedz
Greedfall jest całkiem spoko i do tego niedrogi, ale on jest bardziej jak Dragon Age 2 niż Dragon Age: Origins (no i nie sprawia wrażenia, że jak z DA2 gra była tworzona przez jogurt - to całkiem fajny RPG).

@ChochlikLucek: Ehh, kupilem, mialem duze oczekiwania, ale niestety widac na kilometr ze to gra budzetowa zrobiona przez male studio. Absolutnie mnie ta gra nie przekonala i sie poddalem gdzies w polowie,
  • Odpowiedz
@jtank: Nie wiedziałem o śpiworze xD Stałem i uzywałem regeneracji cały czas xD
Sprawdzę to Tyranny dzięki :D
CO do walki to te z Dragon Age były dla mnie super ;P Lajtowe potyczki sterowałem główną postacią a reszcie ustawiłem co ma robić jak sięzachować a ciężzsze to trwały po 20 minut i wszystko zaplanowane, podłożone pułapki, rzut plamą oleju i podpalenie zrzut beczek w przeciwników itd. Z racji że można
  • Odpowiedz
@Niebadzlosiem: Imo jedynka byla fajniejsza, w dwojce jest duzo motywow i postaci z jedynki wiec warto zagrac chronologicznie. Osobiscie gram sobie teraz w mass effect legendary edition bo nigdy nie przeszedłem dwójki i trójki. :)
  • Odpowiedz