Wpis z mikrobloga

Mirkowie pomocy, #!$%@? się znam na telefonach a chciałbym wreszcie zmienić na coś nowego.
Czego oczekuję: Dobrych jakościowo zdjęć jak na teraźniejszy rynek, baterii wytrzymującej dzień przy dość częstym użytkowaniu i przejrzystego softu, który nie będzie się zacinał przez chociaż 2-3 lata. Co polecacie, model i marka?

Cena +-1800zł.

Tylko nie Ajfon, mam swój honor ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#smartfon #xiaomi #android #telefony #samsung #kiciochpyta
  • 14
  • Odpowiedz
@Gerwant_z_Rubii: Może Motorola Zoom? Fajne zdjęcia robi jest stabilizacja obrazu, obiektyw zoom i szerokokątny, dobra bateria i czysty Android bez nakładek.
Do tego masz USB-c w standardzie 3.1 czyli połączysz z monitorem lub TV np na wakacjach żeby film obejrzeć.
  • Odpowiedz
Nie bierz żadnego xiaomi, przez ostatnie dni walczyłem żeby koledze doprowadzić go do sprawności. (Redmi note 10 pro)
Na miui 12.03 nie działa poprawnie messenger oraz #!$%@? baterie (25%) przez noc. Po wyłączeniu optymalizacji nie działa część funkcji(np screen 3 palcami). Daj se spokój i weź coś ze słabszym procesorem a lepszym softem niż ten 'polacki' telefon.
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Gerwant_z_Rubii: szukałbym promocji na s20 fe ze snapdragonem. Przerobiłem xiaomi mi mix 2s, fajny telefon z mega stosunkiem ceny do możliwości jak go kupowałem , ale ciągle miałem jakiś dziwne problemy z tym że sam się odblokowuje, sam dzwoni z kieszeni, kumpel miał mi 8t i tak samo magiczne dzwonienie. Dlatego dla świętego spokoju olałbym xiaomi. Pixele są fajne ale mają trochę słabe bebechy jak na cenę.
  • Odpowiedz
@deskowicz97: Możesz zrobić też jak napisał kolega wyżej, poczekać na promkę na s20fe, chodzą po 2000 wtedy a masz praktycznie flagowca od samsunga(mimo słabych aparatów robi poprawne zdjęcia). A jeśli się spieszysz może jakiś a52 5g, oneplus nord, reno 5 5g
  • Odpowiedz
@Gerwant_z_Rubii: Ogólnie powiedizałbym, że Pixel 4a 5g ale musisz wiedzieć, że na nim nie działa i raczej szybkoo nie zadziała hd voice, volte, vowifi i 5g w Polsce. Jak Ci na tych rzeczach zależy to S20 FE ze snapdragonem
  • Odpowiedz