@Megawonsz_dziewienc: wszystko niestety wskazuje na to, że inaczej się nie da. PiS już dawno położył lachę na Polaków ale ich wyborcy nadal nie chcą o tym wiedzieć i zaklinają rzeczywistość bo pani z TVP mówi, że nigdy nie było lepiej. Jedyna nadzieja to gdyby faktycznie 3 lipca przyjechał Tusk na białym koniu, PiS oddało PO władzę a Polską rządziliby Niemcy. Niestety przy mentalności Polaków nie rozumiejących praw rządzących światem w niedalekiej
@#!$%@?: XD a możesz sprawdzić jak wyglądają emerytury zagranicą? Ty masz 12 lat i myślisz, że pieniążki wychodzą ze ściany? Podziękuj 'wolnościowcom' z lat 90 za 20% bezrobocie i masowy exodus ludzi z PL
@mastalegasta: 12 lat miałem 40 lat temu XD To, że byliśmy pod Rosyjskim zaborem nie zmienia tego, że od 30 lat nikt w Polsce nie umie sobie z problemem poradzić jak trzeba. Niemiecka emerytura na pewno starczy na więcej niż Polska
@mastalegasta: mieszkałem jakiś czas w UK i przy Niemieckiej granicy więc byłem tam praktycznie codziennie. Standard życia Niemieckich czy Angielskich emerytów w porównaniu do Polskich był o niebo lepszy
@amebyzwykopuatakuja: "w UK... i ..przy niemieckiej granicy". Gdybym nie wstawił "i" to faktycznie by był błąd ale wstawiłem więc jest poprawnie (chociaż niemieckiej napisałem już z dużej litery XD). Gdybym napisał "w UK przy niemieckiej" to było by tak jak napisałeś XD
@amebyzwykopuatakuja: a co do "Hitler wygrał" to jak widać tak. Po wojnie niemiecka gospodarka ruszyła z kopyta a Polska była nadal w rosyjskiej niewoli. Niemcy są dzisiaj jedną z najbogatszych gospodarek na świecie a Polska ..nie warto nawet wspominać
a co do "Hitler wygrał" to jak widać tak. Po wojnie niemiecka gospodarka ruszyła z kopyta a Polska była nadal w rosyjskiej niewoli. Niemcy są dzisiaj jedną z najbogatszych gospodarek na świecie a Polska ..nie warto nawet wspominać
Nie cała niemiecka gospodarka, tylko gospodarka RFN'u. Niemcy zachodni mieli to szczęście, że mogli odbudowywać gospodarkę od lat 50. w bardziej wolnorynkowy sposób niż kraje zależne od ZSRR. My mogliśmy się odbudowywać dopiero od
@mastalegasta: no, przemiany byly potrzebne. to ze zostaly przeprowadzone bardzo brutalnie to juz inna sprawa
Nie cała niemiecka gospodarka, tylko gospodarka RFN'u. Niemcy zachodni mieli to szczęście, że mogli odbudowywać gospodarkę od lat 50. w bardziej wolnorynkowy sposób niż kraje zależne od ZSRR. My mogliśmy się odbudowywać dopiero od