Wpis z mikrobloga

@witam12: Ja nie rozumiem. Deweloperzy budują nieruchomości gdzie popadnie, bo ludzie kupują mieszkania gdzie popadnie. Co za różnica? Jeden sprzeda, drugi kupi i wszyscy zadowoleni… powiedzmy ¯_(ツ)_/¯ ale jest popyt to i podaż
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@n53b30 z zewnątrz jest spoko, w środku kurnik oczywiście. Współczuję ludziom którzy mają parter z ogródkiem xD Wrocław widział gorsze inwestycje jak np. promenady
  • Odpowiedz
@n53b30 z zewnątrz jest spoko, w środku kurnik oczywiście. Współczuję ludziom którzy mają parter z ogródkiem xD Wrocław widział gorsze inwestycje jak np. promenady

@witam12: Z zewnątrz nie jest spoko. Ewentualnie od strony stacji paliw jakoś to wyglada, ale też bez szału. Za każdym razem, gdy widzę ten budynek (mieszkam w okolicy), to robi mi się smutno.
Nie wiem czemu, w końcu to nie mój problem… ale to chyba
  • Odpowiedz
@witam12: @WesolyLudwiczek: no ludzie tacy są. Jak kupowałem mieszkanie to sprawdziłem wszystko. Plany zagospodarowania, mapki. Jeździłem po okolicy w różnych porach dnia żeby zobaczyć korki, poziom hałasu. Gadałem z mieszkającymi w okolicy znajomymi, poznałem nawet jednego "działacza społecznego" z okolicy więc nazbierałem masę informacji. Zanim zamieszkałem wiedziałem już jakie są problemy w sąsiedztwie, które drzewa idą do wycinki pod kolejną deweloperkę, gdzie będą kolejne inwestycje i którędy będą
  • Odpowiedz
@witam12: > z zewnątrz jest spoko
zawsze jak to mijam to nie wierzę, że ktoś coś kupił w tym kurniku xd okienka jak w czołgu, balkony zrobione dla picu, a niektore mieszkania 24/7/365 bez światła. już nie mówiąc o tym że jest to na skrzyżowaniu dwoch sporych ulic, a jedyny widok jest na trzy stacje paliw i kaufland xddd a o samej bryle już nie chcę nawet zaczynać, ja #!$%@?ę,
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@wiaderkoPehu dla mnie byłoby spoko bo jest infrastruktura, komunikacja miejska i to jest zbudowane w mieście a nie pod na jakimś Jagodnie. Ale tylko mieszkanie z zewnątrz (widok na kamienna/hubska) i w miarę wysokim piętrze.

@galonim jest skończona, znaku nie będzie bo to droga dojazdowa do kaufland, na myjnie, dalej jeszcze do hali targowej chyba nawet
  • Odpowiedz
@pestis: Przypominam, że w kwestii nieruchomości wspólnej (m. in. braku chodnika, jeżeli miał być) to lokatorzy mają roszczenie z rękojmi za wady nieruchomości wspólnej jako czynność zachowawczą. Każdy lokator może więc dochodzić tego samodzielnie.
  • Odpowiedz