Aktywne Wpisy
uefaman +59
Mój stary (wykształcenie podstawowe, nigdy żadnej książki nie przeczytał, praca to robol) na serio wierzy że ufo to kosmici i istnieją. Dawniej oglądał programy typu Nie do wiary, Strefa Tajemnic itp. xD i do tej pory wierzy że ufoludki istnieją tylko rządy państw nie chcą tego upublicznić xD
#astronomia #polskiedomy
#astronomia #polskiedomy
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Pracuję w biurze/domu. 8 godzin dziennie, standard. Branża? Mogę nazwać to logistyką.
Nikt mnie nie pilnuje, szefostwo mnie nie odwiedza. Robię co do mnie należy i zostaje mi bardzo dużo wolnego czasu. Nie zamierzam rezygnować z pracy, bo: brak nadzoru, brak wielkich nerwów (sporadycznie, ale nie codziennie), możliwość dopasowywania dni wolnych, wyjście z pracy z jakiegokolwiek powodu bez pytania, wygoda i bardzo spoko wypłata sprawiają, że jednak chyba nie zdecyduję się na poszukiwanie czegoś innego - nie wyobrażam sobie po dłuższym czasie mieć totalnego #!$%@? jak wielu znajomych, targetów, terminów, szefostwa nad głową, korpo reguł, pisania wniosków o wyjście do lekarza na godzinę itd. Niestety jednak specyfika mojej pracy sprawia, że nie rozwijam się od dawna i prawdopodobnie nie będę się rozwijał.
Jestem, a przynajmniej uważam się za ambitnego człowieka, jednak bardzo boję się, że za X lat stwierdzę, że #!$%@?łem setki, jak nie tysiące godzin na oglądaniu memów na mirko, a mogłem rozwijać się jako człowiek. Stąd też w końcu moje pytanie - co robilibyście na moim miejscu? Dobrym wyjściem byłyby pewnie jakieś kursy online, materiały do nauki "od zera" - interesuje mnie dosłownie wszystko, jestem bardzo ciekawym świata człowiekiem. Mogę na to wydać parę stówek miesięcznie maksymalnie, oczywiście jak za darmo, to bierę od ręki ( ͡° ͜ʖ ͡°) Fajnie byłoby nauczyć się czegoś, co będzie ciekawe, ale i rozwinie mnie zawodowo, może za jakiś czas stwierdzę, że jednak trzeba stąd spieprzać i nowo zdobyta wiedza przyda mi się w procesie rekrutacji... Myśłałem o programowaniu, ale nie wiem od czego (jakiego języka?) zacząć. Od lat jestem troszeczkę nerdem i dobrze mi przy kompie.
Niestety na chwilę obecną tryb pracy sprawia, że z dnia na dzień staję się coraz większym leniem, co wpływa też na moje życie po pracy... Dobija mnie to, demotywuje, obniża samoocenę, czasem mam wrażenie, że niestety powoli pcha w stronę jakiejś depresji. Nie chcę zmarnować mojego ogromnego potencjału, przecież pani w podstawówce mówiła, żem zdolny ( ͡° ͜ʖ ͡°) Co byście robili na moim miejscu?
Z góry wszystkim bardzo dziękuję i miłego dnia.
#praca #pracait #kariera #rekrutacja #rozwojosobisty #rozwojosobistyznormikami