Aktywne Wpisy
Moseva +37
Jakie są Waszym zdaniem najbardziej boomerskie powiedzonka?
Podaje swoje typy:
- “Internauci”
- “Na wychodnym”- opis 90% postów w których początkujący rodzice poszli na jakąś imprezę bez bombelków
- “Na cito”
#glupiewykopowezabawy #boomer
Podaje swoje typy:
- “Internauci”
- “Na wychodnym”- opis 90% postów w których początkujący rodzice poszli na jakąś imprezę bez bombelków
- “Na cito”
#glupiewykopowezabawy #boomer
Janusz-Koriwniak +15
Jeszcze około 5 lat intensywnego programowania i dogonie mojego przyjaciela oskarka który w wieku 18 lat miał auto był świetnie żywiony i miał zdrowe wybielone zęby i fizjoterapeutów, ja będę miał 30 lat. Problem w tym że na 21 dostał mieszkanie. ale przynajmniej dogonie etap z 18 roku życia 12 lat później.
#przegryw #pieniadze #rodzice #wygryw #oski #bieda
#przegryw #pieniadze #rodzice #wygryw #oski #bieda
Najprawdopodobniej Xylocopa czyli Zadrzechnia założyła ul na mojej działce w podsufitce starej budy, którą chcę, w krótkich żołnierskich słowach, #!$%@?ć. Jako, że los pszczół nie jest mi obojętny i wolałbym ich nie zabijać, pytanie brzmi: co mam zrobić z tym fantem?
W przyszłym sezonie po opuszczeniu gniazda, raczej nie zamieszkają w tym samym miejscu. I wtedy możesz wziąć się za likwidacje.
A w ulu żyją wylacznie pszczoły miodne, hodowlane. Zadrzechnie to rodzaj pszczół dziko żyjących. Chociaż to nie jest określenie naukowe. Zadrzechnie gniazdują w martwym drewnie.
Postaraj się strzelić fotkę z przyczajki ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
Musisz ustalić co to jest. Zrób zdjęcie i zawołaj. Pomożemy Ci określić. Pszczoły samotne są przeważnie bardzo łagodne i płochliwe, wiec nie będą atakować, chyba że ja scisniesz w ręce. A i tak cześć nie będzie w stanie przebić żądłem skory.
Potencjalnie groźne mogą być owady społeczne typu osy dachowe,
@Tulkandra
@RozowaZielonka
Nie wiem czy jest to wystarczający materiał poglądowy, ale tyle udało mi się uchwycić
https://streamable.com/no30e8
Cóż jako posiadająca w avatarze trzmiela mogę jedynie zachęcić, żebyś im odpuścił.
@Tulkandra - poczekaj, a problem sam się rozwiąże.
@Tulkandra
Samo to, że o tym gada świadczy o tym, że trochę mi zależy, tym bardziej, że trzmiele to Rangersi zapylania I strasznie je szanuję. Czy jak wbiję tak z wiązką palącej się słomy to uspokoję je trochę? Muszę wziąć stamtąd kilka rzeczy a jak wchodzę do środka to się uaktywniają i nie ukrywam, że się ich boję... Jak to stamtąd zabiorę to mogą nie robić co chcą do przyszłej wiosny...
Niby dla wszystkich jest to oczywiste., ze trzeba się troszczyć o nie. Ale kiedy właśnie zaczyna sytuacja wymagać ode mnie odrobiny poświęcenia i zaczyna mnie dotyczyć bezpośrednio. To ludki już to maja często w…. Dlatego ciesze się, ze @przeo jest gotów dać im szanse.
Dzięki za rady, nie obrażacie się jak się zgłoszę z podobnym problemem w przyszłości
Edit: hotel dla insektów mojego syna jako bonus
Ten domek świetnie pokazuje, co jest w nim dobrze zrobione. Na gniazdo zaadaptowały najprawdopodobniej pszczoły dziko żyjące te nawiercone walce. I ciekawe co tam złożyło jajka. Obserwujcie, co tam się wygryzie w kolejnym sezonie.