@zarzka: podziel się przepisem na boczniaki, zbieram się do szarpanych od dawna ale nie mam żadnego sprawdzonego przepisu i wychodzi mi zawsze wołowina
@zarzka: Koło chaty mam kawiarnie, gdzie facet w czasie pandemii zaczął sprzedawać też zupy, potrawki i inne żarcie. Flaczki z boczniaków to sztos jakich mało.
@zarzka fajnie, ale po co szarpać boczniaki? Mięso jest szarpane bo też ma taką strukturę, która ułatwia taki zabieg. W grzybie po co? Nie lepiej pociąć?
@erixon: Można, ale akurat boczniaki są płaskie i ich włókna fajnie się szarpią, według mnie tak jest nawet szybciej jeżeli chcę uzyskać cienkie paski.
@zarzka: Nie wiem jak takie w kanapce smakują, wyglądają fajnie. Natomiast są świetne w zupie jak z flakami, ale zamiast nich. Imho lepsze od oryginału.
źródło: comment_16239965929o0ctYpHBn3wl9Ao1lxzZ6.jpg
Pobierz@zarzka: aha
Flaczki z boczniaków to sztos jakich mało.
źródło: comment_1624005110oMXqiAfUFuiGy2EXqQUpvh.jpg
PobierzNatomiast są świetne w zupie jak z flakami, ale zamiast nich. Imho lepsze od oryginału.
źródło: comment_1624010684vwahyEQlOU7D5XUI0PJRcj.jpg
Pobierz