Wpis z mikrobloga

@niewiemjakiwybrac: Żenujące jest jak widzę ludzi w koszulkach typu Calvin Klein, i na pierwszy rzut oka widać że to bazarowa podróba. Albo znajomi w koszulkach gucci, wchodze na neta a tam ta koszulka za 500 funtów ( ͡° ͜ʖ ͡°) To wtedy sobie myśle że skoro tak bogato w Polsce, że zwykłych szaraków stać na takie ubrania, to może pora wrócić do Polski ( ͡°
  • Odpowiedz
@niewiemjakiwybrac: Im większe logo i bardziej nachalne, tym tańszy ciuch, zauważyłem ostatnio właśnie przeglądając różne marki.
Emporio to już w ogóle popłynęło, jak dla cyganów xD
Za to np. już za koszulkę z małą "Gapą" czy innym "A/X", trza zapłacić ze 3 stówy więcej xD
  • Odpowiedz
się p-------------e w co kto się ubiera

@zdjeciegipsu: Generalnie wyrażanie opinii, w tym krytycznej, na tym polega, że np. piszesz "no te koszulki wyglądają średnio i chodzenie w nich również średnio wygląda". To, że obecnie zniewieściałe płatki śniegu uznają wszystko za NAPAŚĆ AA OOO P--------------O, to już inna sprawa...
  • Odpowiedz
@genkamyk: To fakt, kiedyś się szarpnąłem na trzy swetry od hilfigera, nie była to może jakaś absolutnie kosmiczna jakość, ale mam je do dziś (z 8 lat) i wyglądają wciąż super, gdzie 15 innych kupionych po drodze już dawno wyrzuciłem, a nie używałem ich choćby połowę tego czasu
  • Odpowiedz
@niewiemjakiwybrac: mi się przestało kojarzyć od czasu,gdy kupiłem kilka koszulek hilfiger / polo typowy basic z małym logiem na p----i lub przy boku. Lepsza jakość i fajniejszy krój. Wnioskuję że im większe logo tym koszulka tańsza. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@lsrrdc: Masz racje. Czym większe logo tym tańsza. Mam od TH kurtkę która nie ma żadnego logo, nawet tego najmniejszego. Generalnie TH ma kilka linii produktów:

Red Label – linia denim-themed, jeansy, koszule oraz t-shirty
H by Tommy Hilfiger – linia ekskluzywna, sprzedawana zwykle w markowych butikach Hilfigera
Tommy Hilfiger – najpopularniejsza linia ubrań Tommy’ego, sprzedawana w sieciach sklepów odzieżowych na całym świecie oraz w butikach Tommy Hilfiger
Tommy – zlikwidowana linia, zaprojektowana na początku
  • Odpowiedz
@diogene: to jest biznes co? Nie dość, że masz reklamę to jeszcze jako firma za nią nie płacisz tylko Tobie płacą za to, że mogą reklamować Twoją firmę ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
błagam...

@psposki: I co niby w tym jest nieprawdziwe? Hillfiger to ta sama półka cenowa co chociażby CK czy EA.

Jakiś k---a śmieszny mit się zrobił TH to marka dla biedaków, a CK to już jest sztos kiedy to właściwie pod każdym względem to samo. Od jakości po cene.
  • Odpowiedz
@Dibhala: frajerstwo to ogólnie płacenie za noszenie ciuchów marek premium

przekonałem się o tym kiedy po kupnie kilku garniturów kenzo, bosa, czy ck, kupiłem pierwszy garnitur szyty na miarę w stylu bespoke, dwurzędówka z dobieranymi przeze mnie materiałami itd

i koszt wyszedł mi jakieś 60% mniej niż to samo z sieciówki + skład materiału... ja wziąłem sobie wełnę 85% a sieciówki miały w standardzie piliester 60%

masakra... i tak jest
  • Odpowiedz