Wpis z mikrobloga

via Android
  • 0
@Chrystus nie wiem jak sie to nazywa, ale biore mrożone chinskie warzywa, na patelnie cebula, czosnek, wrzucam warzywa, imbir, ziola prowansalskie, papryka slodka i ostra, kurkuma, sol, pieprz, platki chilli, sos sojowy, wrzucam bialy ryz, mieszam, do tego szybki omlet z 2 jajek i gotowe
  • Odpowiedz
@lizakoo: Omuraisu to omlet z nadzieniem ryżowym. Ale z tą potrawa, jak i z wieloma innymi potrawami japońskimi jest jak z naszym bigosem. W zależności od miejsca w Japonii, a czasami od rodziny taka potrawa może się różnić składnikami i rodzajem przyrządzenia.
Chociaż omuraisu to chyba japońska wersja jakiejś europejskiej potrawy.

W każdym razie ja sam przyrządzam ryż razem z kukurydzą, papryką, keczupem, imbirem i sosem sojowym.
A cały omlet
  • Odpowiedz