Wpis z mikrobloga

Nawiązując do tego wpisu gdzie wraz z synkiem pisaliśmy list do Manchesteru City (którego młody jest kibicem) z prośbą o autografy drużyny, ze szczególnym uwzględnieniem autografu Kevina de Bruyne, chciałbym się pochwalić, że po 2 miesiącach otrzymaliśmy odpowiedź :) Trochę już w to nie wierzyłem, że odpiszą, ale jakież było moje zdziwienie gdy przyszedł dziś list podstemplowany przez Royal Mail ( ͡° ͜ʖ ͡°) Fajnie, bo młody praktycznie tydzień czasu go pisał ręcznie (poprawiał długopisem litery przeze mnie napisane ołówkiem) więc solidne napracowanko. Autografy drużyny to zwykły nadruk niestety, ale ten od rudego Belga wygląda na oryginał (ʘʘ) #mecz #pilkanozna #manchestercity #premierleague #sport #hobby
Winden - Nawiązując do tego wpisu gdzie wraz z synkiem pisaliśmy list do Manchesteru ...

źródło: comment_1623765015TQh0DuqT2PbYpLvU3W6y4s.jpg

Pobierz
  • 38
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Winden: ile ma młody ? pytam bo w rodzinnym domu leży baaaaaaardzo duża kolekcja rzeczy z różnych dyscyplin z nastawieniem na piłkę ale to głównie 15 lat wstecz kiedy piłka była piękniejsza ¯_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@Winden Kiedyś też tak mówili jak kibicowałem Milanowi na początku XXI wieku - że łatwo kibicować świetnej drużynie. Kilkanaście lat później cieszy mnie niesamowicie powrót mojego zespołu do Ligi Mistrzów. To była długa droga, a w niektórych sezonach oglądanie ich było cierpieniem. Do niektórych i tak nie dotrze jak to jest kibicować innym niż "nasi" xd
  • Odpowiedz
@kam15: w tym roku skończy 6 lat. Pół życia kibicuje City (czyli 3 lata ( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)), odkąd dowiedział się co to piłka przy okazji gdy oglądałem mecz Liverpool - City. I tak się tego kibicowania City trzyma od tego czasu ku mojemu zdziwieniu...
  • Odpowiedz
@Winden: Autografy cieszą każdego kibica :)
Sam mam autografy R. Lewandowskiego, Anelki, O. Kahna, M. Neuera, M. Barosa, T. Rosickiego, K. Błaszczykowskiego, piłkę z podpisami Vive Targów Kielce z sezonu w którym wygrali Ligę Mistrzów.

Kawał dobrego sportu :)
  • Odpowiedz
@Winden: Mi kilka ładnych lat temu (2002) przysłali z AC Milan zdjęcia praktycznie całego składu z autografami. Mam m.in. Maldiniego, Neste, Seedorfa, Inzaghi, Pirlo, Ancelotti i najważniejszego dla mnie Rivaldo. Wszystko leży schowane w piwnicy. Synowi kiedyś przekażę ;)
  • Odpowiedz
@Winden: z City niestety nie mam raczej nic, przedzej moze z grajkow ktorzy gdzies tam sie przewijali w miedzyczasie ale to i tak nie to pokolenie zawodnikow bo moj szczyt aktywnosci to chyba 2006-2008, ale mam tez koszulke z oryginalnie zdobytym autografem Gerrarda na euro w Krakowie :> moj ma 2 lata i poki co jedyne to mowi ze chce ogladac meczyk, ale zespolow jeszcze nie rozronia, chyba :D
@
  • Odpowiedz
@Winden: ja jestem #united for life, ale zawsze fajnie przeczytać jak tata wspiera pasje dziecka. Naprawdę super, zazdroszczę młodemu. Mam też jednak nadzieje że syn z wiekiem zmądrzeje i będzie wspierał ten lepszy Manchester( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Co za g---o dyskusja. Szczerze to też nie rozumiem jak można kibicować tym klubom z petrodolarami, ale jak ktoś ma 6-7 lat to już jest to dla mnie jak najbardziej zrozumiałe.
  • Odpowiedz
@PussyDestroyer1995: przynajmniej jak sobie chodze w Gdańsku w koszulce Milanu/Bayernu, to mnie żaden nabuzowany kretyn nie zaatakuje.

A weź sobie kup koszulkę Lechii i jedź w niej do innego miasta niż Wrocław, to na bank się znajdą jakieś zwierzęta, którym się to nie spodoba.

Forza Milan + Mia San Mia ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz