Wpis z mikrobloga

W ogóle jak to jest ze w 40 milionowym kraju (w którym wzysscy żyją piłką XD) nie da się znaleźć 11 grajków którzy mieliby jakąś charyzmę, jaja i prawdziwe chęci do kopania piłki? Przecież większość z tych pipek gra tak jakby odliczała do wakacji, brak zaangażowania, byle piłkę oddać koledze
#mecz
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@pw1: kasa mordo kasa. Taki polski piłkarz wysiadający ze swojego Lambo ostatnie o czym myśli to dobry wynik na jakichś mistrzostwach europy za które i tak dostanie mało kasy
  • Odpowiedz
@Drezv: nie wiem, może tam cały kraj nie podnieca się piłką i mają inne sporty. Na olimpiadzie chyba 2 miejsce mieli w klasyfikacji medalowej
  • Odpowiedz
@Fighter_forGlory: co mnie Urugwaj obchodzi?
Może tam jest taka bieda że każdy chłopaczek gra na ulicy z nadzieją na sukces i wyrwanie się ze slamsow? I coś z tego jednak wychodzi?
  • Odpowiedz
@Fighter_forGlory: u nas jakby nie było też każdy chłopaczek gra w piłkę a jednak g---o z tego wychodzi XD widać nie mamy takich silnych motywacji jak Urugwajczycy
  • Odpowiedz
@pw1: pisałam to 3 lata temu po mundialu i napiszę to teraz - Polska to jest beznadziejny kraj na wychowywanie sportowców. W odróżnieniu właśnie od takich krajów typu Urugwaj u nas nie ma możliwości, żeby dziecko poświęciło się w 100% sportowi, bo ma 8 h szkoły dziennie + praca domowa. Szczerze nie mam pojęcia jak te dzieci w ogóle są w stanie coś ćwiczyć. W krajach Zachodu nie dość, że
  • Odpowiedz