Wpis z mikrobloga

#budujzwykopem #budownictwo #remontujzwykopem #remont
Mircy problem mam, w siłowni prawdopodobnie od drgań spowodowanych bieżnią cała podłoga lekko się przesunęła i mimo tego, że zostawiałem odstępy od ściany, ta przysunęła się do niej. Kminię czy jest szansa na spiłowanie brzegu panela bez demontażu całej podłogi. Myślałem, żeby boszem zjechać ale nie wiem czy to będzie bezpieczne dla podłogi i ocieplenia, które znajduje się pod nią.
źródło: comment_16236685597QmPW8IOINmR2L2ETphTDV.jpg
  • 19
@Dominias: "Podłoga pływająca" ma to do siebie niestety, że może się poruszać. Możesz odwrócić bieżnię i sprawdzić, czy nie przesuniesz paneli z powrotem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jeśli nie, należy niestety zrobić dylatację. Być może wystarczyłoby wyniesienie wszystkich sprzętów i siłowa próba przesunięcia paneli.
@Rico81 @Popularny_mis: listwa jest ale przez to, że się przysunęło do ściany to panele się uniosły w tamtym miejscu lekko, dlatego muszę to ogarnąć. Ta wyrzynarka wygląda na rozwiązanie problemu ale 400zł na docięcie tego fragmentu mnie lekko przeraża ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@Dominias: może szparę zabezpiecz korkiem o dobranej szerokości, bo jak tak dalej pójdzie to po roku będziesz miał z drugiej dziurę ;)

Ciekawe, czy gdybyś obrócił bieżnię o 180 stopni to by się nie wróciły do pozycji wyjściowej?
@Szaraban: z tą bieżnią jest ciekawa sprawa, bo generalnie ona jest postawiona w poprzek względem tego jak się przemieściła podłoga. Chyba, że problemem przesunięcia ma inną genezę..