Aktywne Wpisy

enten +364
To jest złoto. Potężny restaurator spruł się, że ludziom nie podoba się kilka listków pizzy (czyli mąki z wodą i serem) za 60 zł, bo jego pizzeria potrafi wykręcić 1% mniej glutenu od konkurencji i w ogóle klient się nie zna i ma zamknąć ryj.
(odpowiedź właściciela w komentarzu)
Coraz lepsze te nasze restauracje. 10 lat temu w ekskluzywnej restauracji jadło się jakiś pieczeń czy kaczkę za 50 zł i jedzenia było
(odpowiedź właściciela w komentarzu)
Coraz lepsze te nasze restauracje. 10 lat temu w ekskluzywnej restauracji jadło się jakiś pieczeń czy kaczkę za 50 zł i jedzenia było
źródło: 1736848979373
Pobierz
WladcaPiorunow +13

Jeżeli macie mniej znany nick, to spróbujcie czasem napisać coś, żeby zabrzmieć trochę jak konserwa. Tak, aby na pierwszy rzut oka choćby tak wyglądało. Od razu kończy się kulturalna dyskusja, którą nawet znam z dyskusji z tymi samymi użytkownikami, a zaczyna się plucie jadem, agresja, wyszydzanie. Ci sami ludzie, znani uprzednio z kulturalnych dyskusji, nagle dziczeją i piana kapie im z pyska. Jeżeli tak się czują ludzie w dyskusjach z liberałami/lewakami, to ja się nie dziwię, że trudno się porozumieć.
Ok, masz rację, wiadomo. Ale jak na starcie rozmowy swojego oponenta obrazisz, wyśmiejesz, a siebie przedstawiasz jako zwycięzcę debaty zanim jeszcze użyłeś jakiegokowliek argumentu, to twoje szanse na przekonanie kogokolwiek spadają do zera. Co osiągnąłeś? Połechtałeś własne ego, co najwyżej.
Dobrze jest jednak rozmawiać z ludźmi przez pryzmat tego, co piszą, a nie przez pryzmat tego, z jaką opcją się utożsamiają.
Zawołam @Deska_o0, boś mnie zainspirował ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#neuropa #przemysleniazdupy
Dobrze, że masz wątpliwości. Nie trzymaj z żadną grupą, a będziesz człowiekiem z własnym zdaniem.
@TenTypZez: Pierwszy raz daję Ci plusa. To co piszesz we wpisie jest faktem. Tu generalnie konserwy czy konfederaci są ciągle pod ostrzałem. Kończy się to potem syndromem oblężonej twierdzy...
@Mudok: Mówiąc o konserwach nie miałem tu na myśli normalnych konserwatystów typu Sikorski czy Michnik (z takimi oczywiście idzie się dogadać), tylko reakcjonistów, którzy te 10 czy 20 lat temu byli marginesem, a dziś wiodą prym na prawicy. Do takich ludzi nie dociera niestety żadna
@shiromaru: Moja próba dyskusji z tą skrajną prawicą
Nikt mnie nie zmanipulował z myśleniem co jest lewicą. Nie szufladkuj. Byłem wyborcą PO w czasach
Dlaczego więc skupiam się na reakcjonistach? Ponieważ ani w Polsce, ani niemal
źródło: comment_16232279971UAn04CM2Th0X7a6QMIXms.jpg
Pobierz1. PO i stojąca za nimi Wyborcza czy TVN często są sceptyczni do kleru. Czytałem wyborczą w pracy. Samo PO IMHO jest w centrum dlatego częściowo bronią wartości chrześcijańskich ale są dosyć liberalni (jak na zachodzie).
2. Wkleiłeś graf ze statystyk z demografii całkowitej imigrantów z Europy (urodzonych poza UE) na rok 2020 a kryzys migracyjny był chyba od 2014 i dotyczył ludzi z Afryki i Azji. Próbowałem coś znaleźć