Wpis z mikrobloga

Jeżeli macie mniej znany nick, to spróbujcie czasem napisać coś, żeby zabrzmieć trochę jak konserwa

@TenTypZez: typie trzymaj się faktów bo znowu odlatujesz i tracisz kontakt z rzeczywistością, broniłeś kobiety która chce się wybić na śmierci dziecka wbrew woli rodziny, a szanowanie prośby matki porównujesz z krucjatą i popieraniem totalitaryzmów żeby potem zawołać mnie do takiego wysrywu w którym zgrywasz oświeconego, to nie jest zdrowe, nie sugeruje również żadnej przynależności
Deska_o0 - > Jeżeli macie mniej znany nick, to spróbujcie czasem napisać coś, żeby za...

źródło: comment_1623156328oAtZCCrSOjAPJBvHVTAb6y.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@TenTypZez: mnie najbardziej bawi plucie po centrystach. Ludzie tak bardzo są skrajnie do siebie nastawieni, że nie są w stanie przyjąć do wiadomości, że da się wybrać z obu opcji dobre rzeczy, które ze sobą nie kolidują. Chcą by było tak jak ich strona mówi, ale nie biorą nawet pod uwagę możliwości kompromisu.
  • Odpowiedz
typie trzymaj się faktów bo znowu odlatujesz i tracisz kontakt z rzeczywistością, broniłeś kobiet

@Deska_o0: Typie trzymaj się faktów, czy ja gdziekolwiek broniłem Sochy? To sobie jedynie wyobraziłeś. Ja jedynie skrytykowałem lincz xD
  • Odpowiedz
@dioxyna: Zgadzam się z tobą co do oceny szurii, ale nie co do metod. Jeżeli chcemy prostować antynaukowe bzdury, to za pomocą nauki, a nie zwoływania większej ilości minionów do zgłaszania treści. Jak taki postronny widz ma odróżnić, gdzie leży prawda, kiedy będzie widział dwie strony próbujące się przegłosować co do tego, kto ma racje, zamiast używać argumentów?
  • Odpowiedz
@TenTypZez: problem w tym, że taki szary i postronny uwierzy w proste odpowiedzi na skomplikowane problemy, tak działają teorie spiskowe. Tu trzeba pomyśleć o szkodliwości społecznej propagowania szurii.
  • Odpowiedz
@dioxyna: Uwierz mi moja opinia o niej jest tylko zła, a walka z antynauką jest mi bardzo bliska. Kiedyś nawet udało mi się trafić wsród znajomych taką osobę, która zaczynałą w takie rzeczy wierzyć, ale jeszcze udało mi się ją zawrócić. Problem polegał właśnie na tym, na co zwraca uwagę już wielu. Ta osoba zetknęła się z antynaukowymi teoriami, ale już nie ze sprostowaniem. I tak na większych mediach fejk-newsy
  • Odpowiedz
w całym wątku wybielasz ja, oraz atakujesz osoby które spełniają wolę zmarłego

@Deska_o0: Pokaż choć jeden fragment, gdzie wypowiadam się o niej pozytywnie. Śmiało, poczekam, chyba że jesteś kłamcą, bo tak jak ci w tamtym wątku napisałem spieniłeś się na samym początku, bo gotowy byłęś do walki z chochołem? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@TenTypZez: no dobrze, ale mamy różne stosunek do walki z dezinformacją. Społeczeństwo które ma wiedzę postanowiło zaszkodzić szkodnikom społecznym, a Ty to nazywasz cancel culture?
  • Odpowiedz
Zresztą, na FB powoli i na YT szurostwo antyszczepionkowe jest tępione nawet regulaminowo, więc zgłaszać szczurów jak tylko się da.
  • Odpowiedz
@TenTypZez: chlip chlip biedna Socha ona chce tylko zarobić na śmierci dziecka wbrew woli rodziny

Po prostu zadaj sobie pytanie, czy chcesz żyć w świecie, gdzie boisz się cokolwiek powiedzieć publicznie, bo akurat trafisz na wystarczająco zdeterminowanego odbiorcę, któremu się to nie spodoba i zacznie zwoływać taką akcję na ciebie?
  • Odpowiedz
@dioxyna: Tak, bo mimo sluszności intencji metoda jest zła. Jeżeli rację ma mieć ten, kto skuteczniej zwoła zwolenników do banowania treści, to co będzie, gdy to szury zdobędą większość? W przeciwieństwie od społecznej dynamiki, która bywa różna, nauka raczej nie zmieni zdanie z dnia na dzień, lepiej się podpierać tym. Jakbym zobaczył coś takiego na swoim feedzie, to pewnie też bym zgłosił. Ale specjalnie biec na zawołanie, aby zgłaszać? No
  • Odpowiedz
No i co, podasz to miejsce, gdzie ją pochwaliłem? Dalej tylko krytykuję metodę.

@TenTypZez: podałem miejsce w którym ją usprawiedliwiasz i wybielasz, to że tego nie widzisz nie jest moim problemem, tak samo zapewne tutaj jej nie wybielasz:

Cancel culture? Dziękuję, postoję.
  • Odpowiedz
@TenTypZez: imo sensowna i prowadząca dokądkolwiek dyskusja między konserwami a resztą (na wykopie określanych zbiorczo lewakami) jest mało możliwa. Ci pierwsi operują na systemie wartości priorytetyzującym symbole i tożsamość, natomiast ci drudzy są materialistami, dla których najwyższą wartością jest postęp i poprawianie jakości życia (oczywiście ziemskiego, a więc dla racjonalistów jedynego). Co za tym idzie, obie opcje polityczne korzystają też z zupełnie różnych źródeł wiedzy i informacji i opierają
  • Odpowiedz
@TenTypZez: weź człowieku zejdź na ziemię, jeżeli kogoś bronisz i napiszesz że wcale nie, to kompletnie nic nie zmienia, jeżeli wydaje ci się że staram się ciebie do czegokolwiek przekonać to też nic nie zmienia, ja stwierdziłem tylko dlaczego taka postawa to oznaka braku choćby minimum RiGCz, uczepienie się podziału konserwy/lewica też kompletnie nic nie wnosi bo może zapomniałes ale wątek dotyczy promowania się na śmierci dziecka wbrew prośbom rodziny,
  • Odpowiedz