Aktywne Wpisy

heksengerg +609
Może wspólny trening, co Ty na to?
#pieklokobiet #pieklomezczyzn #feminizm #silownia #krakow #feminoteka
#pieklokobiet #pieklomezczyzn #feminizm #silownia #krakow #feminoteka
źródło: 468456176_916961707054043_90569890621447752_n
Pobierz
LebronAntetokounmpo +252
#seriale #sopranos
Oglądam pierwszy raz Sopranos (połowa trzeciego sezonu) i nie mogę wyjść z zachwytu nad tym, co zrobił James Gandolfini. Ciężko to nazwać wybitnym aktorstwem. To mógłbym powiedzieć przy rolach Waltera White'a, czy Franka Underwooda. Różnica polega na tym, że nie mam wrażenia, aby Tony Soprano nie istniał, że jest to postać fikcyjna. Gandolfini wciela się w niego. Jest nim. Idealnie została zatarta granica pomiędzy odtwórcą roli
Oglądam pierwszy raz Sopranos (połowa trzeciego sezonu) i nie mogę wyjść z zachwytu nad tym, co zrobił James Gandolfini. Ciężko to nazwać wybitnym aktorstwem. To mógłbym powiedzieć przy rolach Waltera White'a, czy Franka Underwooda. Różnica polega na tym, że nie mam wrażenia, aby Tony Soprano nie istniał, że jest to postać fikcyjna. Gandolfini wciela się w niego. Jest nim. Idealnie została zatarta granica pomiędzy odtwórcą roli
źródło: TSop201Shorts-MAIN1
Pobierz

Zacznijmy od samego początku. Zostają nam pokazane opony Pirelli. Wtedy wydawało nam się to czymś normalnym – było to jednak „zawieszenie Strzelby Czechowa”, która w odpowiednim momencie wystrzeli. Od samego początku akcja całego filmu się rozkręca, co prawda powoli, ale po to, żebyśmy poznali wszystkie charaktery i mogli się z nimi utożsamić. Cały film opowiada o walce dobra ze złem. Gdy dobre charaktery wypracowały przewagę, wtedy wystrzeliwuje wcześniej wspomniana „Strzelba Czechowa”. Tracimy jednego z dobrych charakterów. Strata ta boli, bo zły charakter, zwany inaczej Oponiarzem, odrabia po części swoją stratę. Emocje zaczynają sięgać zenitu, nadal jednak bardzo dużo brakuje do porażki dobrych bohaterów. Gdy film zbliżał się pozornie do końca, wtedy strzelba wystrzeliwuje kolejny raz, w najmniej spodziewanym momencie. Tracimy głównego bohatera. Jest to dramatyczny moment filmu, który wyciska łzy z każdego twardziela. Oponiarz w tym momencie zaczyna zyskiwać przewagę. Wtedy przechodzimy do kulminacyjnego momentu całego spektaklu. Scena finałowa filmu, trzymająca w napięciu do samego końca, nie wiemy czego mamy się spodziewać. Wielu z nas było blisko zawału, jednak w końcu przychodzi ta ulga. Dobrzy bohaterowie przezwyciężają mroczne siły i cały film kończy się happyendem.
#f1 #heheszki
źródło: comment_16230647460ZPHOE56GRY8KY2hDDWF61.jpg
Pobierz