Wpis z mikrobloga

20 czerwca odbędą się wybory prezydenckie w Rzeczypospolitej Polskiej. W związku z tym w dniach 19 VI (od godziny 00.00) – 20 VI (do godziny 20.00) w Wykop.pl obowiązuje cisza wyborcza. Prosimy o niepublikowanie materiałów sondażowych, o nie zachęcanie do głosowania na konkretnych kandydatów i partie. Równocześnie przypominamy, że odpowiedzialność prawną za opublikowane treści ponosi autor wypowiedzi.

(zgodnie z prawem ten, kto w czasie ciszy wyborczej poda wyniki przedwyborczych sondaży, podlega karze grzywny od 500 tys. do 1 mln zł. Grzywna grozi także za prowadzenie agitacji w czasie ciszy wyborczej

do 5tys. zł)
  • 288
  • Odpowiedz
a właśnie, żeby nie było podaje OSTATNIE wyniki sondaży przedwyborczych:

Józef z Chmielna - 43%

Krystian z Kluczborka - 21%

Jolanta
  • Odpowiedz
To póki jeszcze mogę, to sobie napiszę:

pomimo wielu aspektów w których JKM mi się nie podoba i pomimo tego, że moim zdaniem nie nadaje się na prezydenta to zagłosuję na niego, aby pokazać że nie jest tak marginalizowany przez ludzi jak przez te pieprzone media. Nawet jak dostanie 5 %, to będę dumny z moich pierwszych wyborów i będę dumny że byłem jednym z tych 5 %
  • Odpowiedz
@KochanekModeratora: To dobrze, ma 8 lat dopiero.

Po prostu teksty typu: "ah, sorry, nie mogę, jutro odchodzę od komputera, żeby spotkać się z dziewczyną" są śmieszne.

Wybaczcie te głupie dyskusje, ale ćwiczę przed ciszą wyborczą rozmowy na tematy odległe od JKM. :P
  • Odpowiedz
generalnie kary za złamanie ciszy są śmieszne - a poza tym moim zdaniem uważam, że policja nie powinna się zajmować taki pierdołami tylko prawdziwymi przestępstwami
  • Odpowiedz
Szkoda, ze administracja Wykopu nie wprowadzila calorocznego zakazu politykowania, bo od jakiegos miesiaca ten portal zamiast ciekawych linkow na stronie glownej zawieral bzdetne informacje fanatykow roznych ugrupowan politycznych...
  • Odpowiedz
Nie rozumiem tej ciszy wyborczej. Przecież było już tyle tych materiałów sondażowych, że się w głowie nie mieści. Cisza powinna trwać miesiąc! Ew. nie powinno być żadnych spotów, plakatów kandydatów czy sondaży - same debaty. Człowiek sam musi wiedzieć na kogo zagłosować a nie głosować bo tak było w sondażach.
  • Odpowiedz
Tak, Pol753, to też mnie dziwi. Jakie znaczenie ma taka 1dniowa cisza. Hm, podobno na sam koniec najwięcej osób zmienia decyzję, ale tak czy tak to jest tylko jeden dzień... Ale z drugiej strony, gdyby miała trwać miesiąc, to Korwin by się w ogóle nie pojawił w TV. :P :P
  • Odpowiedz