Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
Jakbym chciał mieć chodzący 24/7 mini PC z androidem, to co będzie małe, tanie i stabilne? Wymagania to bluetooth, wifi choćby 2.4ghz, android min 9/10.
Alternatywa to jakis interfejs bluetooth-wifi/ethernet ( coś takiego istnieje w ogóle?), który bym sobie sprzęgł z emulatorem androida na serwerze.

Idea jest taka, żeby było coś połączone na stałe z wagą BT od xiaomi w łazience. Nie wiem jaki to ma sens, taka mam zachciankę i nie daje mi to spokoju :P

#android #iot #smarthome #bluetooth #komputery #odroid
  • 5
@grajlord: Zwróć uwagę, że nie wszystkie apki Androida chodzą natywnie (czyli bez kombinowania) na wszystkich sprzętach. Np. na miboxie nie odpalisz FlightRadar24 chociaż zapewne mocy spoko by wystarczało. I tak jest z wieloma sprzętami.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@bialy100k: dlatego chcę coś na czym pójdzie android, a nie android tv. Są niezgodności, czasem wiadomo że na niektóre architektury apka może być np niestabilna, ale najczęściej da się zrobić sideload, ściągnąć z jakiegoś alternatywnego marketu etc
Jakbym chciał mieć chodzący 24/7 mini PC z androidem, to co będzie małe, tanie i stabilne? Wymagania to bluetooth, wifi choćby 2.4ghz, android min 9/10.

Alternatywa to jakis interfejs bluetooth-wifi/ethernet ( coś takiego istnieje w ogóle?), który bym sobie sprzęgł z emulatorem androida na serwerze.

@grajlord: nie istnieje nic tańszego niż stary używany smartphone z niższej półki stale wpięty do ładowarki, w cenie elektrozłomu można kupić np. ze sprawnym ale