Wpis z mikrobloga

Jestem teraz w trzeciej klasie technikum z matematyką rozszerzoną i w przyszłym roku piszę maturę. No i chciałem przez wakacje coś zacząć działać w kierunku matematyki rozszerzonej. Aktualnie gdy patrzę na arkusz rozszerzony to nie wiele rozumiem, aczkolwiek podstawę z tego roku rozwiązałem sobie na 90%, więc myślę, że będzie ok.
W każdym razie, z czego się przygotowywać? Dużo razy w oczy rzuciły mi się komentarze na temat książki p. Kiełbasy. Więc rozumiem, że warto je kupić?

#matura #szkola #licbaza #techabza #matematyka
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Dużo razy w oczy rzuciły mi się komentarze na temat książki p. Kiełbasy. Więc rozumiem, że warto je kupić?

@szymon465: Polecam zamiast zakupu pożyczyć od kumpla, wtedy będziesz mógł robić kiełbasę koledze.
  • Odpowiedz
@Wojtekq: Teorie też trzeba znać. Jednak wydaje mi się, warto przerobić zadania, gdyż schematy się powtarzają. A do matury jednak każdy punkt się liczy i warto postawić na wyuczenie tych zadań. Bo jednak dodatkowy stres ogranicza zdolności myślenia nawet jeśli zna się teorię.

@podrywacz1: Dzięki za wartościowy komentarz
  • Odpowiedz
@szymon465: po prostu zrób kurs do matury z rozszerzenia z Matemaks. To chyba najlepsza forma nauki. Sam planuje to zrobić za niedługo, więc jeszcze nie wiem jak efektywny jest ten kurs z rozszerzenia, ale do podstawy bardzo mi pomógł. Zależy kto co lubi, może tobie nie spodoba się forma nauki poprzez wideo.
  • Odpowiedz
@szymon465: Jako osoba, która 2 msc przed maturą miała ok 30-40 prc przewidywane, a zrobiła wszystkie zadania (-1) -> po prostu zapieprzasz z nauką aż wszystko rozumiesz
  • Odpowiedz