Aktywne Wpisy

JaNieGejJaPapiesz +177
Jestem tak stary że pamietam pyrę przeznaczenia

maly_rubinek__ +32
źródło: temp_file263168064878259366
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link

źródło: temp_file263168064878259366
PobierzWykop.pl
Kilkukrotnie spotkałem już auto z taka naklejką. Co ma na celu naklejanie na prywatnym aucie naklejkę "Ratownik"? Pytam serio bo nic nie przychodzi mi do głowy ¯_(ツ)_/¯
źródło: comment_1622699427BUKhDV8I6eCqbLBzymStV7.jpg
Pobierz@rajman:
Coś aka, "ok, ale to Ty dzwonisz"
@rajman: No ale typ przyszedł i ci o tym powiedział "WITAJ JESTEM RATOWNIKIEM, S--------J"?
K---a pajacu, ktoś mu zrobił zdjęcie i się tym żali na portalu ze śmiesznymi obrazkami, to nie ratownik dzwoni xD
@c43amg: każdy ma obowiązek udzielenia pomocy. Niezależnie czy jest ratownikiem, czy nie.
@rajman:
ale zostaw mnie i moją dupę, jak tak się lubisz bawić to się baw
A co do sensu tej naklejki, to z tego co wiem z reguły taki ratownik medyczny jest tak zboczony zawodowo że wozi w aucie torbę medyczną która zajmuje pół bagażnika. Brakuje tam chyba tylko defibrylatora. Być może dlatego czują się zobowiązani naklejać coś takiego
@soms:
1. Obowiązek udzielenia pomocy przez "szarego człowieka" wyczerpuje wezwanie karetki - bo nie masz żadnego obowiązku znać się na pierwszej pomocy.
2. Nie widziałeś naklejki "lekarz", bo nie miałaby sensu - większość lekarzy nie zna się na medycynie ratunkowej. A dodatkowo pewnie ludzie by ich zaczepiali z
@soms To dziwne bo widziałem takich trochę zaczynajac od lekarzy z rodziny choćby. Nie raz mieli interwencje przypadkiem w "terenie", to jest informacja też dla służb dlaczego mają np policjanci czy strażacy nie kwestionować ze "won z miejsca wypadku"
Kiedys widziałem reportaż o tym, że strażacy prywatnym autem zapieprzają na akcję jak jest wezwanie, ale wątpię żeby ratownicy musieli się szybko znaleźć w bazie. Jeśli tak to ma to sens, przynajmniej możesz się domyślać, że typ nie piraci na drodze beż powodu.
Najpewniej to taka sama nalepka jak ugryzione jalbko, albo ryba.
@soms: A choćby to, że jakbyś potrzebował natychmiastowej pomocy to wiesz, gdzie uderzać. Lepiej żeby była niż jakby jej nie było.